Skip to content

Εθνική Ασφαλιστική: Τεράστιες υπεραξίες από τα ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιο

Οι υπεραξίες που διαμορφώνονται στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη χρήση 2019 από τα ελληνικά ομόλογα αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Του Νίκου Σακελλαρίου

H υποχώρηση των αποδόσεων των 10ετών ελληνικών ομολόγων στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 1% συμπαρασύρει και την καμπύλη επιτοκίων και των υπόλοιπων ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα τα κέρδη για την Εθνική Ασφαλιστική κατά την τελευταία διετία όταν και κορυφώθηκε το ράλι των ελληνικών ομολόγων να διαμορφώνονται σε περίπου 250-300 εκατ. ευρώ. Οι υπεραξίες αυτές θα υπολογιστούν και στο τίμημα που ζητά ο όμιλος της ΕΤΕ από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, αλλά σε ορίζοντα πενταετίας και όχι σε ορίζοντα έτους αφού τα ομόλογα είναι στο “επενδυτικό χαρτοφυλάκιο” (to maturity) δηλαδή αυτό που είναι υποχρεωμένη να διατηρεί η Εθνική Ασφαλιστική ως κεφαλαιακή υποχρέωση.

Γενικότερα, τα αποτελέσματα (και τα τεχνικά) που παρουσιάζει η Εθνική Ασφαλιστική για το 2019 θα είναι καλύτερα της προηγούμενης χρονιάς (2018) και αποδίδονται αφ’ ενός στην αύξηση των πωλήσεων και στη μείωση των loss ratio τόσο στην υγεία όσο και στις Γενικές Ασφαλίσεις.

Με βάση τα αποτελέσματα του 9μήνου κατέγραψε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 18,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 59,2 εκατ. δείχνοντας ότι τα κέρδη χρήσης 2019 θα ξεπεράσουν τα κέρδη του 2018. Οι εργασίες της ενισχύθηκαν κατά 24,3% και τα ασφάλιστρα ανήλθαν στο τέλος 9μήνου στα 578,4 εκατ., ενώ σημαντική ήταν η αύξηση (+74,6%) των εργασιών που προήλθε μέσω του τραπεζικού δικτύου (bancassurance) που συνεισέφερε ασφάλιστρα 217,9 εκατ. ευρώ.

CVC: Ετοιμάζει τελική πρόταση πάνω από τα 600 εκατ. ευρώ;

Ο όμιλος CVC φαίνεται διατεθειμένος να αυξήσει την αρχική του πρόταση των 500+ εκατ. ευρώ και να προσφέρει τίμημα (συνδυαστικό ή μεμονωμένο) που θα αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ.

Στελέχη της Fosun εγκλωβίστηκαν λόγω του κορωνοϊού στην Κίνα

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις της πώλησης, μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές ότι τα στελέχη της Fosun που είχαν αναλάβει την παρακολούθηση της υπόθεσης και την κατάθεση προσφοράς είναι αποκλεισμένα εδώ και δύο εβδομάδες στην Κίνα λόγω κορωνοϊού και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να διαμορφώσουν εκ του σύνεγγυς και να καταθέσουν την τελική τους προσφορά. Έτσι ενημερώνουν και ενημερώνονται από την Αθήνα μέσω Skype προκειμένου να ετοιμάσουν την τελική προσφορά τους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *