Skip to content

Εθνική Ασφαλιστική: Kέρδη άνω των 50 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Λειτουργική κερδοφορία που θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσει η Εθνική Ασφαλιστική στο 9μηνο σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τον όμιλο.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Η Εθνική Ασφαλιστική στην περίοδο που επίκεινται σημαντικές αλλαγές και η μεταβίβασή της καταφέρνει με τους χειρισμούς της διοίκησής της και τις προσπάθειες των στελεχών και συνεργατών της να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της χωρίς να έχει συνεισφορά από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία κατέγραψαν μεγάλο ράλι στο γ’ τρίμηνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερου στελέχους της εταιρείας, τα αποτελέσματα στο 9μηνο δείχνουν ότι η εταιρεία θα καταφέρει μέσα στο δύσκολο 2020 να πραγματοποιήσει τη μεγάλη ανατροπή και στο τέλος του χρόνου να έχει κινηθεί καλύτερα από το 2019.

Ικανοποιητικά σε επίπεδο παραγωγής, κινούνται οι βασικοί κλάδοι, αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, υγείας και περιουσίας (πυρός), οι οποίοι συνεχίζουν να τροφοδοτούν με κέρδη. Η υγειονομική κατάσταση της χώρας θα διαμορφώσει την ευρύτερη εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς καθώς επηρεάζεται άμεσα και έμμεσα. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία ως ηγέτης στην ασφάλιση έχει ήδη θωρακιστεί τόσο υγειονομικά (στελέχη-εργαζόμενοι-συνεργάτες-πελάτες) όσο και κεφαλαιακά διατηρώντας υψηλούς (άνω του 150% στον SCR) δείκτες φερεγγυότητας.

Επίσης, έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχής λειτουργία του bancassurance, το οποίο είχε επηρεαστεί από το lock down στο β’ τρίμηνο του έτους.

Σε ό,τι αφορά την πώληση της εταιρείας, τη διαχείριση της υπόθεσης την κάνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ΕΤΕ και τα ανώτατα στελέχη δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση, πλην της διαχείρισης της εταιρείας και της παρουσίασης στοιχείων στους ενδιαφερομένους. Συνεπώς, οι φήμες περί ανάμειξης, προώθησης ή κωλυσιεργίας εκ μέρους της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΤΕ, την προηγούμενη Πέμπτη δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την πρόταση της CVC και λογικά η απόφαση θα μετατεθεί μέσα στο Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο (δηλαδή μετά από 2 συνεδριάσεις). Για την τράπεζα, μέσα στην αρνητική συγκυρία, επείγει να ξεκαθαρίσει το θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΤΕ και CVC συνεχίζονται με στόχο να διασφαλιστούν κατ’ αρχήν ένα υψηλότερο τίμημα που να προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ και η συνέχιση της επιτυχημένης λειτουργίας του bancassurance για την τράπεζα και την ασφαλιστική.

Εξάμηνο 2020

Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το α’ εξάμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία από την πανδημία του Covid-19. Συγκεκριμένα, το σύνολο των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, εξαιρουμένης της παραγωγής του προϊόντος εφάπαξ ασφαλίστρου, αυξήθηκε σε ποσοστό 4,8% έναντι του α’ εξαμήνου του 2019, διαμορφούμενο σε 276,5 εκατ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας την παραγωγή του εν λόγω προϊόντος, το σύνολο των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων παρουσιάζει μείωση κατά 10,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, η οποία αποδίδεται κυρίως στις δυσλειτουργίες των τραπεζικών καταστημάτων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *