Skip to content

Εθνικός Στόχος η Οδική Ασφάλεια

Οργανωμένη προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα επιχειρεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δηλώνοντας επανειλημμένα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί εθνικό στόχο και προτεραιότητα της  παρούσας κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας προβλέπει τη θεσμοθέτηση Εθνικού Παρατηρητηρίου, την υποχρεωτική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νέο σύστημα για την εκπαίδευση και εξέταση υποψήφιων με διαφάνεια και αξιοπιστία, καθώς και επανασχεδιασμό του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα το Υπουργείο προχωρά έργα οδικής ασφάλειας σε 7.000 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα, τα οποία καταγράφηκαν μετά απο ειδική έρευνα. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν βελτίωση του φωτισμού και της σήμανσης, καθώς και επισκευές και διαπλατύνσεις στους δρόμους.

Η Κυβέρνηση δίνει επίσης κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα αλλά και για την σταδιακή ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης.

”Πετά” η Θεσσαλονίκη

Στη συνολική αναβάθμιση των οδικών υποδομών της πόλης της Θεσσαλονίκης, με μια σειρά έργων προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ προχωρά εξάλλου το Υπουργείο – εκτός από τα υφιστάμενα προγράμματα λειτουργίας του Μετρό και της αναβάθμισης των λεωφορείων.

Ήδη έχει αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επένδυση των 100 εκατομμυρίων ευρώ, έχει υπογραφεί η οδική σύνδεση ΠΑΘΕ και Εγνατία με τον 6ο προβλήτα του λιμανιού της πόλης ενώ ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για τη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου Προβλήτα και για τον  Προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Θεσσαλονίκη – Flyover».

Στα σχέδια είναι η κατασκευή γέφυρας δίπλα στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, μήκους 9 χιλιομέτρων, εκ των οποίων 4,5 χιλιόμετρα είναι υπερυψωμένα. Ταυτόχρονα προβλέπεται επανακατασκευή του υφιστάμενου περιφερειακού με στόχο την αποσυμφόρηση της συμπρωτεύουσας.  Το έργο είναι σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και συνολικού προϋπολογισμού 370 εκατομμυρίων ευρώ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022.

Περίπου 300 λεωφορεία έχουν προστεθεί στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *