Skip to content

ΕΙΑΣ: Η Ψυχολογία του Χρήματος και της Αξίας

Τρίτη 7 & Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, 16:00 – 19:45  &

Περιγραφή και Θεματολογία

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Ανεξάρτητα από τις τυπικές επαγγελματικές εκπαιδεύσεις για νέες εργασιακές δεξιότητες και ανάπτυξη ικανοτήτων, η ανάγκη να σκύψουμε με πραγματικό ενδιαφέρον και με προσοχή πάνω στον παράγοντα «Άνθρωπο» είναι μεγάλη. Σήμερα, στο πρωτόγνωρο επαγγελματικό και εργασιακό περιβάλλον που ζούμε, διαμορφώνονται νέα «μέτρα & σταθμά» για τα Ασφαλιστικά Στελέχη και τους επαγγελματίες Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους. Η ανάγκη να αφυπνιστούμε στην αυθεντικότητά μας και στη συνέχεια να αφουγκραστούμε τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών μας, αποτελεί την πρώτιστη μέριμνα φροντίδας και καθήκοντος προς τον εαυτό μας, την καριέρα μας και την εταιρεία μας! 

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Σε συνειδητό επίπεδο οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουν τους οικονομικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Ωστόσο, ταυτόχρονα μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία και ένα μη-συνειδητό επίπεδο του νου, που δεν «πιστεύει» ότι μπορούν να φτάσουν στην επιτυχία. Όσο κάποιος αποφεύγει αυτό το επίπεδο τόσα περισσότερα εμπόδια θα εμφανίζονται στην καθημερινή του ζωή, επαγγελματικά και προσωπικά. Οι νευροεπιστήμες έχουν αποδείξει ότι πριν την κάθε μας ενέργεια, προηγείται μια βασική πεποίθηση, μια καθοριστική νοητική διεργασία, ενεργοποιούνται συναισθηματικές αλληλουχίες, που έχουν σαν αποτέλεσμα, ακόμη και οι «καινούργιες» πράξεις μας να τείνουν να επιβεβαιώνουν τις ήδη «παλιές» – τις οποίες μάλιστα, θέλουμε τώρα να αλλάξουμε συνειδητά. Με το χρόνο, δημιουργείται ένα εξατομικευμένο και πάγιο «πεδίο ψυχολογίας» για την αξία και τα χρήματα, από το οποίο εξαρτώνται τα αποτελέσματα που βιώνει το άτομο – υποστηρίζοντας ή όχι την επιθυμητή του πραγματικότητα…

Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, είναι διάρκειας οκτώ (8) ωρών και αναπτύσσει ενδελεχώς τα ακόλουθα θέματα:

Η Αξία Παράγεται στο Νου! Αυτό που σκεφτόμαστε κι αυτό που εισπράττουμε έχουν απόλυτη σύνδεση. Για την οικονομική ευμάρεια χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί πώς έλκουμε τα θετικά και τα αναγκαία στη ζωή, αλλά και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες, που έχουμε ανάγκη για τη χρηματική μας πληρότητα. Η αφθονία είναι ύψιστη εκδήλωση του πνεύματος. Όχι της ύλης.:

Οι βιωματικές ενότητες του σεμιναρίου καλύπτουν πέντε ουσιώδη θέματα της Ψυχολογίας του Χρήματος και της Αξίας:

  1. Οι Συμπαντικοί Κύκλοι της Αλλαγής – παρουσιάζεται ένα ισχυρό επιστημονικό υπόδειγμα, που εξηγεί πώς η εξωτερική πραγματικότητα αποτελεί μία αντανάκλαση της κοσμοαντίληψής μας και πώς οι πεποιθήσεις επιδρούν με τρόπους καταλυτικούς στην οικονομική κατάσταση.
  2. Τα Εννέα Κλειδιά της Συνειδητής Προσέλκυσης – υπάρχουν συγκεκριμένοι ελκτικοί παράγοντες για την Αξία και τα Χρήματα, που συνδέονται με τη συνειδητή και στοχευμένη δημιουργία.
  3. Συλλογικά και Προσωπικά Πιστεύω – για τα χρήματα και την πρόθεση που υπάρχει πίσω από τη χρηματική ανάγκη, πώς πραγματικά καθορίζεται ο στόχος και πώς αναθεωρείται η αξία του.
  4. Αλλαγή Περιοριστικών Πεποιθήσεων – επισήμανση των πεποιθήσεων που έχουν γίνει πλέον περιοριστικές στην παρούσα και μελλοντική ανάπτυξη του ατόμου και πώς επέρχεται άνοιγμα σε νέες δυνατότητες προσωπικής και συλλογικής επίτευξης.
  5. Συστημική Ευθυγράμμιση – των πεδίων που ταυτόχρονα λειτουργεί το άτομο, ως σωματικός, νοητικός και συναισθηματικός εαυτός, με το σκοπό και την ουσία του οικονομικού στόχου.

Σε ποιους απευθύνεται

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ανεξάρτητα της επαγγελματικής τους πείρας στις ασφαλίσεις ή ειδικής μόρφωσης ή κατάρτισης σε χρηματοοικονομικές ή ασφαλιστικές υπηρεσίες ή τις οικονομικές επιστήμες. Και τούτο, γιατί το σεμινάριο δεν βασίζεται στις γνώσεις των μελών του, αλλά στην εργασιακή τους στόχευση και την ανάπτυξη της καριέρας τους. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για:

  • Στελέχη των Κλάδων Σχεδίασης, Παροχής και Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, Πωλήσεων και Διοίκησης Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing & Υποστήριξης Πωλήσεων, που επιδιώκουν την αναβάθμιση του τρόπου επικοινωνίας τους και της επιρροής που ασκούν κατά την άσκηση του έργου τους.
  • Επί κεφαλής και Στελέχη Μεσιτικών και Πρακτορειακών Γραφείων Πωλήσεων, καθώς και Συντονιστές Χρηματοοικονομικών & Ασφαλιστικών Συμβούλων, που επιθυμούν να «κτίσουν» ένα αποτελεσματικό πλαίσιο εξατομικευμένης υποστήριξης των συνεργατών τους, που να «ενεργοποιεί» άμεσα την επίτευξη των στόχων τους.
  • Έμπειρους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, που στοχεύουν σε αλλαγή επιπέδου στη σχέση τους με τον πελάτη.
  • Νέους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, με ταλέντο και όραμα προσωπικής ανάπτυξης.

 Οι Στόχοι, η φύση και ο σκοπός του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Αυτό δεν είναι σεμινάριο οικονομικό ή διαχείρισης χρημάτων, ούτε είναι πρόγραμμα εμψύχωσης ή παρακίνησης (motivational). Αντίθετα, είναι:

  • Βιωματικό σεμινάριο, όπου κάθε συμμετέχων «μαθαίνει» το εκπαιδευτικό αντικείμενο μέσα από την ίδια του την εμπειρία, επαγγελματική και προσωπική, αναφορικά με τα χρήματα και την αξία τους.
  • Γεμάτο από διαδραστικές ασκήσεις, ατομικές, σε δυάδες και ομαδικά, με στόχο τη συνειδητοποίηση «αφανών» πεποιθήσεων για την αξία του χρήματος, οι οποίες λειτουργούν περιοριστικά για την επίτευξη των οικονομικών ή χρηματικών στόχων του ατόμου.
  • Σχεδιασμένο ειδικά για Χρηματοοικονομικούς και Ασφαλιστικούς Συμβούλους με μοναδικό στόχο να υποστηρίξει την προσωπική μάθηση και τη μεταβολή τρόπων σκέψης και συμπεριφοράς, που να ελκύουν την επίτευξη στόχων αμοιβαίου οφέλους, για τον ίδιο, τους πελάτες και την εταιρεία.
  • Βασισμένο στα επιστημονικά πεδία της Συστημικής Σκέψης και του NLP (Neuro-Linguistic Processing), σε πολυετή έρευνα και αυστηρή τεκμηρίωση από τους Kris & Tim Hallbom (USA).
  • Διεξάγεται με επιτυχία 20 χρόνια, σε περισσότερες από 25 χώρες της Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας και Ευρώπης – από το 2004, στην Ελλάδα και Κύπρο από τον εκπαιδευτή.
Νίκος Βαγιακάκος, Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδευτής Ανθρώπινου Δυναμικού

Εισηγητής Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κ. Νίκος Βαγιακάκος, σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδευτής Ανθρώπινου Δυναμικού από το 1985. Έχει σημαντική εμπειρία εφαρμογής και βιωματικής εκπαίδευσης του NLP, Coaching, Mentoring, και της Συστημικής Συμβουλευτικής προς ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Μετεκπαιδεύτηκε και ειδικεύεται στη Φαινομενολογία Ανθρωπίνων Συστημάτων, την Οργανωσιακή Αλλαγή και την Οικογενειακή Αναπαράσταση. Από το 1999, με την εκπροσώπηση των διεθνών σεμιναρίων Self-Managed Leadership (University of Santa Monica, US), θεμελίωσε με τους συνεργάτες του το σύστημα υπηρεσιών προσωπικής ανάπτυξης και το εκπαιδευτικό κέντρο ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ, παρέχοντας προγράμματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σκανδιναβία, σε συνεργασία με ειδικά Ινστιτούτα από Ευρώπη και ΗΠΑ. Επίσης, διευθύνει τις Εκδόσεις ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ, με έμφαση στις σειρές «Συστημική Σκέψη & Πράξη» και «Αυτο-Ανάπτυξη», έχοντας και ο ίδιος συγγράψει 3 συστημικά βιβλία και πλήθος εκπαιδευτικών οδηγών.

Ο κος Βαγιακάκος έχει διαγράψει 20ετή σταδιοδρομία στην ασφαλιστική αγορά, έχοντας διατελέσει ασφαλιστικός σύμβουλος, συντονιστής, στέλεχος marketing, εκπαιδευτής και γενικός διευθυντής διεθνών Χρηματο-Oικονομικών & Ασφαλιστικών Εταιρειών – με ειδίκευση στο insurance consulting, risk management, insurance products development & marketing, unit-linked life/pensions και ως investment portfolio advisor.

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €100 ανά συμμετοχή

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Το σεμινάριο είναι εντάξιμο στην επιδότηση ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ (0,24%), ενώ, ειδικά για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες φοροεκπίπτουν.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την  Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Τώρα και σε περιβάλλον webinar

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής. Σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) με εγκατεστημένο τον Flash Player. Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *