Skip to content

Εκπρόσωποι ασφαλιστικών οργανισμών θα δουν τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ

Την ευκαιρία να συναντηθεί με επενδυτές στα γραφεία της Bank of America θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ την οποία και επισκέπτεται με αφορμή την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου θα απευθύνει και ομιλία την Παρασκευή.

του Χρήστου Γαβαλά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ομογενειακού Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση αυτή στα γραφεία της Bank of America θα συνομιλήσει με εκπροσώπους hedge funds, τραπεζών αλλά και ασφαλιστικών οργανισμών και εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών. Θα προτάξει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση και οι οποίες ευνοούν τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ως αξιόπιστου εταίρου και σύμμαχου σε μια εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των συνεπειών της. Θα επιχειρήσει όμως να την αναδείξει και ως στρατηγικό κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση με νέες και νέους στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, είχε σταθεί στη φιλοσοφία της επένδυσης σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό, «Η επενδυτική συνείδηση και η εκπαίδευση γύρω από αυτά τα θέματα, κακό δεν κάνει. Είναι διαδικασία εκμάθησης και διαχείρισης της μεταβλητότητας των αγορών. Έχεις τη δυνατότητα να δεις το μακρύ ορίζοντα. Σε βάθος χρόνου οι αποδόσεις των μετοχών είναι θετικές, άσχετα αν οι αγορές περνούν πάντα διακυμάνσεις», είχε τονίσει.

Αλλά και σε μήνυμά του στο 23ο Annual Capital Link Invest in Greece Forum ‘A New Era – A New Direction for Greece’, μια εκδήλωση – θεσμό για την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει τα εξής: «Μεγάλες πολυεθνικές πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς, από τον τουρισμό μέχρι τα data centers και από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι την τεχνολογία ημιαγωγών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις γίνονται πιο ανταγωνιστικές, δυναμικές και εξωστρεφείς στην προσπάθειά τους να διαπρέψουν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Και η χώρα μας μετατρέπεται σε σημαντικό τεχνολογικό κόμβο, με ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτύσσονται ραγδαία και να χτίζουν συνεργασίες με εταιρείες που έχουν ηγετική θέση παγκοσμίως στα αντίστοιχα πεδία».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *