Skip to content

Ενδείξεις για είσοδο της Google στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Google ετοιμάζεται να μπει στην αμερικανική αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου. Ήδη εδώ και δύο χρόνια η Google λειτουργεί στην Αγγλία ένα e shop σύγκρισης τιμών και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, το  Google Compare και η αμερικανική εκδοχή του αναμένεται εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κίνηση φαίνεται να υλοποιείται τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ, ξεκινώντας με μια πιλοτική εφαρμογή στην Καλιφόρνια. H Google έχει πάρει άδεια λειτουργίας για τη συγκεκριμένη εταιρεία στις μισές σχεδόν πολιτείες των ΗΠΑ ενώ ήδη έχει συνάψει συμβόλαια συνεργασίας με εταιρείες όπως η MetLife και άλλες αμερικανικές, που δεν λειτουργούν στην Ελλάδα (Mercury, Dairyland κ.α.).

Η είσοδος της Google στην ασφαλιστική αγορά θα είναι παρόμοια με αυτή που έκανε στην αγορά ταξιδίων, με την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού αεροπορικών κρατήσεων ΙΤΑ, το 2010. Στην αγορά ταξιδίων δραστηριοποιείται ως πράκτορας, παρέχοντας επί της ουσίας μια μηχανή σύγκρισης τιμών.

Στην Αγγλία η Google παρέχει τη δυνατότητα για σύγκριση και αγορά ασφάλισης οχήματος, ταξιδίου και πιστωτικής κάρτας.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα την δραστηριοποίηση της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίστοιχη είσοδος στην αγορά ταξιδίων ενώ ξεκίνησε το 2010 δεν έχει επεκταθεί ακόμη στο σύνολο των χωρών που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Επίσης, δεν είναι βέβαιο ότι το εγχείρημα θα καρποφορήσει. Πολλές φορές στο παρελθόν αντίστοιχα projects της εταιρείας απέτυχαν και ματαιώθηκαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπηρεσία σύγκρισης πιστωτικών καρτών.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια κίνηση της Google δεν πρέπει να ανησυχεί τους παραδοσιακούς διαμεσολαβητές, καθώς πρόκειται για ένα εγχείρημα που στοχεύει αποκλειστικά στους πελάτες που προτίθενται να αγοράσουν ασφάλεια από το Internet. Συνεπώς, ο ανταγωνισμός θα είναι μεταξύ της Google και των Online πρακτόρων.

1 Comment

  1. Avatar

    Η Google είναι ανώτερη τεχνολογικά από όλες τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες , έχει Brand Name και κεφάλαια για να κάνει μοναδικές κινήσεις ..


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *