Skip to content

Επίσκεψη σε ένα παθητικό κτίριο-κόσμημα, στην Καλαμάτα

Γνωρίζατε ότι ένα από τα πιο όμορφα παθητικά κτίρια στην Ελλάδα βρίσκεται στην Καλαμάτα; Πρόκειται φυσικά για το Nidus–το εξαιρετικό και μοναδικής αισθητικής για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα σπίτι, που στις 9 Οκτωβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό, στα πλαίσιο του 6ου ευρωπαϊκού nZEB Roadshow.

Το nZEB Roadshow, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια και θα βρεθεί στην Καλαμάτα, στις 6-9 Οκτωβρίου με δωρεάν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου της κατασκευής αλλά και δράσεις για παιδιά.

Δηλώστε εδώ δωρεάν συμμετοχή: https://bit.ly/nzeb-kalamata

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, πρακτικές εφαρμογές και επίδειξη υλικών, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ενεργειακά πιο οικονομικών κτιρίων, που εγγυώνται ότι όσοι τα κατοικούν, δεν θα ασχοληθούν ξανά με τις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

To nZEB Roadshow της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας-στα πλαίσια ένταξης του στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις-και σε συνεργασία με την εταιρεία Κάτσος Μονωτικά.

Επίσκεψη στο Nidus

Το καλαματιανό κτίριο-κόσμημα Nidus έχει κατασκευαστεί από την αρχιτεκτονική ομάδα Gonzalez Malama (https://www.gm-a.gr), στα πρότυπα του παθητικού κτιρίου με πιστοποιημένα κουφώματα της Aluminco,και έχει γίνει αφιέρωμα σε περιοδικά, της Ελλάδας και του εξωτερικού, που ασχολούνται με κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς συνδυάζει μοναδικά τα καλύτερα στοιχεία των δύο κόσμων.

Καλαμάτα: μία πόλη-πρωτοπόρος

Η παρουσία του nZEB Roadshow στην Καλαμάτα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς είναι μία από τις100 ευρωπαϊκές πόλεις, που συμμετέχει ως πρωτοπόρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα”100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030″ και καλείται να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας νωρίτερα, από την υπόλοιπη Ευρώπη, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Info:

-Δηλώστε εδώ δωρεάν συμμετοχή: https://bit.ly/nzeb-kalamata

-6-9 Οκτωβρίου2022

-Αίθουσα Δημοτικής Φιλαρμονικής, Υπαπαντής 23 Καλαμάτα

-Περισσότερες πληροφορίες: https://eipak.org/nzeb-kalamata

Όλες οι εκδηλώσεις του nZEB Roadshow τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου, πολίτες και παιδιά έχουν συμμετάσχει στις δράσεις του, σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καβάλα και Αίγινα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *