Skip to content

Επαγγελματικές ασφαλίσεις: το 50% του ασφαλίστρου επιστρέφεται από την εφορία

Πώς μπορεί ένα αρνητικό δεδομένο, όπως η νέα φορολογική πραγματικότητα, να γίνει θετικό στην πώληση: Όσοι συνάψουν επαγγελματική ασφάλιση μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πάρουν πίσω το 50% του ασφαλίστρου το Μάρτιο, μέσω της επιστροφής φόρου. 

 Το διπλό όφελος των επαγγελματικών ασφαλίσεων – και προστασία και επιστροφή από την εφορία:

Το κλείσιμο της χρονιάς αποτελεί για όλους τους Διαμεσολαβητές πρόκληση, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν το έτος με καλά παραγωγικά αποτελέσματα.

Το περιβάλλον προφανώς έχει πολλές δυσκολίες και το θέμα της αυξημένης φορολογίας, των χρημάτων δηλαδή που συνολικά φεύγουν από την αγορά και πηγαίνουν προς το κράτος, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Μήπως όμως η φορολογία, μπορεί ταυτόχρονα να αποτελέσει ευκαιρία πώλησης για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αν έχει έστω και λίγα ευρώ κερδοφορία με το κλείσιμο του έτους, σε 3-4 μήνες από σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό φόρου που μαζί με την προκαταβολή, ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις το 50% της κερδοφορίας του.

Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις ή από τους επαγγελματίες, μπορεί να σκέφθηκαν μέσα στη χρονιά να ασφαλίσουν είτε την περιουσία, είτε την επιχείρηση, είτε το επάγγελμά τους μέσω της αστικής ευθύνης, αλλά να ανέβαλαν την απόφασή τους, όπως γίνεται συχνά για διάφορους  λόγους. Ή, αν είναι εργοδότες, μπορεί να σκέφθηκαν να ασφαλίσουν το προσωπικό τους.

Αν σήμερα κάποιος τους υπενθυμίσει την επιλογή της ασφάλισης και αποφασίσουν να την κάνουν, τότε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στους επόμενες 3 – 4 μήνες, θα μπορεί να τους επιστραφεί μέσα από τη μείωση της φορολογίας τους, πάνω από το 50% του ασφαλίστρου που θα καταβάλουν και μάλιστα όχι μόνο αυτή τη φορά, αλλά και κάθε χρόνο εάν επιλέξουν ετήσιο τρόπο πληρωμής.

Με λίγα λόγια αν σήμερα ένας επαγγελματίας ή ένας επιχειρηματίας καταβάλει 100 € ασφάλιστρο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο το πολύ, θα του επιστραφούν πάνω από 50€, ανάλογα την κλίμακα με την οποία φορολογείται, μιας και θα έχει αυξήσει κατά το ποσό των ασφαλίστρων τα έξοδα του.

Θα έχει δηλαδή απολαύσει όλα τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης μειώνοντας σημαντικά το κόστος της, μέσω της επιστροφής, και μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη μέρα την οποία κατέβαλε ασφάλιστρα.

Το γεγονός αυτό βελτιώνει την πίεση που ασκείται στη ρευστότητα του με την ασφάλιση και του δίνει ένα επιπλέον σημαντικό κίνητρο να πάρει την απόφαση.

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ξέρει καλύτερα από τον κάθενα ότι πολλές φορές χρειάζεται ένα μικρό «σπρώξιμο» στον υποψήφιο πελάτη για να πει το τελικό “ναι”.

Παρότι έχει αποδείξει στον συνομιλητή του όλα τα οφέλη της ασφάλισης και ταυτόχρονα πόσο συμφέρουσα γι’ αυτόν είναι η απόφαση για πρόνοια, συχνά λείπει κάτι ακόμα για να τον κάνει να αποφασίσει άμεσα.

Ίσως λοιπόν τον τελευταίο μήνα του χρόνου το συγκεκριμένο οικονομικό όφελος και η αμεσότητα με την οποία θα εισπραχθεί, να είναι καταλυτική για κάποιους ώστε να προχωρήσουν σε μια απόφαση που σίγουρα στο παρελθόν έχει αναβληθεί χωρίς ουσιαστική αιτία!

4 Comments

  1. Avatar

    Η μέχρι πριν μερικά χρόνια επίπλαστη ευμάρεια πρόσφερε δυνατότητα αποταμίευσης, τραπεζικού δανεισμού, επάνδυσης ή αγοραπωλησίας ακινήτων. Πρόσφερε και ένα είδος ευχέρειας για αντιμετώπιση κινδύνων και απρόβλεπτων ζημιών.

    Η τρέχουσα σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει αλλαγή νοοτροπίας και αναζήτηση πρακτικών που βοηθούν στην αυτοβελτίωση για επιβίωση και ορθολογική ανάπτυξη.

    Βασικό στοιχείο στη νέα τάξη πραγμάτων, όπου το εισόδημα συρρικνώνεται, η ρευστότητα περιορίζεται και η φορολόγηση καλπάζει, είναι η αξιοποίηση του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης με αξιόπιστες οικονομικές λύσεις. Η όποια λογική δαπάνη για την Ασφάλιση Υγείας, Περιουσίας, Αστικής Ευθύνης αξίζει!

  2. Avatar

    Από ποιο άρθρο Φορολογικού Νόμου ή Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών μπορούμε να δούμε τα ισχύοντα παραπάνω στο άρθρο;

  3. Avatar

    Σύμφωνα με τον λογιστή μου ΔΕΝ ισχύει η επιστροφή ασφαλίστρου 50%.
    Επομένως θα σας παρακαλέσω να μας εξηγήσετε πώς προκύπτει αυτό που γραφετε και ποιές επιχειρήσεις αφορά;
    Ευχαριστώ!

    • Avatar

      29 ή 33 % φόρος (εάν έχει κερδοφορία) + η προκαταβολή φόρου 75 % ( ανάλογα με τον συμψηφισμό της προηγούμενης χρονιάς )


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *