Skip to content

Επικουρικό: Στην τελική ευθεία η εκποίηση ακινήτων για “ένεση” ρευστότητας

Κλείνει η «τρύπα» των απαιτήσεων με διακανονισμό 100 εκατ. ευρώ το 2018

Στον επόμενο ενάμιση μήνα αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις της ελεγκτικής εταιρείας PwC προς το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου, για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαδικασία εκποίησης μετά την έγκριση αναμένεται να ξεκινήσει πριν το Πάσχα, ανεβάζοντας στον «αέρα» την πλατφόρμα που θα προηγηθεί της διαδικασίας πλειστηριασμού.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση των προτάσεων και πιστεύουμε πως περί το τέλος του πρώτου τριμήνου θα έχει σχηματοποιηθεί οριστικά η διαδικασία εκμετάλλευσης των ακινήτων. Βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης», όπως τονίζει στο Underwriter.gr στέλεχος προσκείμενο στο Επικουρικό Αυτοκινήτου. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα φιλοξενεί περί τα 200 ακίνητα, τα οποία -όπως υπολογίζεται- θα συνδράμουν κατά 10% περίπου στις συνολικές υποχρεώσεις του Επικουρικού.

Η επόμενη φάση εξυγίανσης, βρίσκει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου σε καθεστώς «απόλυτης αυτοδυναμίας», επιχειρώντας πλέον με ιδίους πόρους να βρει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει επί σειρά ετών. Στα επίμαχα σχέδια «ανάσας» του Επικουρικού περιείχαν και την λύση του run off για ένα μέρος των υποχρεώσεων του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, παράγοντες της αγοράς έθεταν αρκετά ερωτηματικά ως προς το αποτέλεσμα της διαδικασίας εξυγίανσης μέσω επενδυτικών funds που θα «έκλειναν» τις οφειλές του Επικουρικού. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος, με πρόταση των δύο – τριών υποψήφιων επενδυτικών σχημάτων, που εν τέλει κρίθηκε ως μη συμφέρουσα, θέτει νέες βάσεις για την αναζήτηση χρηματοδότησης.

Διακανονισμός 100 εκατ. ευρώ το 2018

 Στο νέο «σχεδιασμό» στόχος είναι το Επικουρικό Κεφαλαίου να καταφέρει να επανέλθει σύντομα σε ρυθμούς κανονικότητας, αποζημιώνοντας τις απαιτήσεις που βρίσκονται σήμερα σε εκκρεμότητα και υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, «ανάσα» αποτέλεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- οι περιπτώσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ που διακανονίστηκαν το 2018, σε αποζημιώσεις λόγω θανάτου, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών, που προέκυψαν από αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Το σημείο αυτό πρόκειται να αποτελέσει τη βάση εξορθολογισμού, μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών, μεγαλώνοντας το έλλειμμα του Επικουρικού Αυτοκινήτου, έχοντας έτσι ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στις καταβολές των αποζημιώσεων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *