Skip to content

Επιτυχία το ετήσιο συνέδριο IFAAcademy

Συμβουλευτική Ασφαλίσεων από το IFAAcademy, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μωράκη

Περίπου 800 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, στην πλειοψηφία τους νεότερης ηλικίας, κατέκλυσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το Divani Caravel για να παρακολουθήσουν το ετήσιο συνέδριο του IFAAcademy, του οργανισμού που ίδρυσε ο Παναγιώτης Λελεδάκης, γνωστός και ως Πρόεδρος του ΠΣΑΣ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων).

Η νέα ψηφιακή εποχή ήταν το θέμα της πρώτης ημέρας του φετινού Συνεδρίου του IFAAcademy.

Το IFAAcademy παρέχει μια μέθοδο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανάλυσης αναγκών σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Η μέθοδος αυτή υποστηρίζεται από συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα, ωστόσο, οι κύκλοι σπουδών που προσφέρει το IFAAcademy αφορούν σε όλη τη διαδικασία της πώλησης και ξεκινούν από το πρώτο ραντεβού.

Μεταξύ άλλων προσφέρουν τεχνικές ανάπτυξης business plan, στρατηγικές personal branding, στρατηγικές εξεύρεσης και cross selling, καθώς και ψηφιακή ανάλυση αναγκών που ορίζει αυτόματα τις χρηματοοικονομικές προτεραιότητες του εκάστοτε υποψήφιου ασφαλισμένου.

Τα δύο λογισμικά διαχείρισης (ασφαλιστικών) κινδύνων που έχει δημιουργήσει το IFA διακρίθηκαν με βραβείο καινοτομίας από τον Οργανισμό Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (Ο.Ε.Β). Η ολοκλήρωση της φοίτησης προσφέρει επαγγελματική πιστοποίηση, σύμφωνα με το εξειδικευμένο πρότυπο ποιότητας ISO 31000 για το Risk Management. Η πιστοποίηση αυτή  διαφοροποιεί και αναβαθμίζει τον σύγχρονο ασφαλιστικό σύμβουλο σε εξειδικευμένο Insurable Risk Manager.

Τα προγράμματα του IFA υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπει την καριέρα του ο ασφαλιστικός σύμβουλος και να αυξήσουν την παραγωγικότητά του από 25%-200%.

Οι κύκλοι σπουδών του IFA έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους νεότερους ασφαλιστές μιας και δίνουν έμφαση στην τεχνολογία ως εργαλείο δουλειάς και μιλούν απόλυτα τη γλώσσα των …μιλένιαλς.

Για αυτό άλλωστε η πρώτη μέρα του τριήμερου συνεδρίου την περασμένη Παρασκευή είχε ως κεντρικό άξονα τη νέα ψηφιακή εποχή και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να την οικειοποιηθεί και να την εκμεταλλευθεί ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Για τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιοποίηση στο επάγγελμα μίλησαν ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γιάννης Πολλάλης και ο ιδρυτής του επιτυχημένου digital agency (υπηρεσίες μάρκετινγκ και διαφήμισης στο Διαδίκτυο) Generation Y, Αναστάσιος Σπανίδης.

Η κάλυψη δεν θα ήταν πλήρης αν δεν μετέφεραν τις απόψεις και εμπειρίες τους για το θέμα και αμιγώς άνθρωποι της αγοράς, για αυτό και από το Συνέδριο δεν έλειψε και ένα πάνελ διαμεσολαβητών στο οποίο συμμετείχαν καταξιωμένα στελέχη της αγοράς όπως οι Κάρολος Μαρκουίζος (Ασφαλιστκός Σύμβουλος, Επικεφαλής Επιτροπής Επικοινωνίας Μελών MDRT Greece), Θανάσης Κατσιγιάννης (Συντονιστής, Πρόεδρος Gama Hellas), Χριστίνα Φυτέα (Συντονιστής, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ) και Άννα Σκάρπα (Ασφ. Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη).

Ο ιδρυτής του επιτυχημένου digital agency (υπηρεσίες μάρκετινγκ και διαφήμισης στο Διαδίκτυο) Generation Y, Αναστάσιος Σπανίδης.

Λίγο πριν το φινάλε η νέα Head of Digital IFA, Αφροδίτη Κράβαρη, παρουσίασε το προφίλ, τις καταναλωτικές συνήθειες αλλά και το βασικό… λεξιλόγιο των millennials, ενώ την τελευταία λέξη πάνω στη σκηνή είχε η ψυχή του οργανισμού, ο ιδρυτής του, Παναγιώτης Λελεδάκης, ο οποίος έδωσε μια δυνατή, εμψυχωτική ομιλία με θέμα την επίτευξη στόχων.

Το τριήμερο συνέδριο του IFAAcademy περιελάμβανε δύο ακόμη ημερίδες με θέμα την καινοτομία στις ασφαλίσεις φυσικών προσώπων και την καινοτομία στις ασφαλίσεις επιχειρήσεων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *