Skip to content

Εργαστήρι ειδικά για τους Έλληνες στο Lamp 2017 της Gama

Η Ελληνική αποστολή στο Συνέδριο Lamp 2017 στην Washington

Lamp 2017: το φημισμένο παγκόσμιο συνέδριο της ασφαλιστικής βιομηχανίας είναι για φέτος παρελθόν. Μέλη της ελληνικής αποστολής μετέφεραν τις εντυπώσεις τους στο Underwriter.gr

To Lamp 2017 πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο συνεδριακό συγκρότημα Gaylord National Resort & Convention Center στην Washington. Η ελληνική αποστολή, απαριθμούσε 45 περίπου managers – ηγέτες της σφαλιστικής αγοράς, που πρόσθεσαν άλλη μια καταπληκτική επαγγελματική εμπειρία στο βιογραφικό τους, συνευρισκόμενοι με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης. Το Συνέδριο όπως και οι εργασίες της Gama αφορούν το μάνατζμεντ ασφαλιστικών συμβούλων όλων των καναλιών.

20170320_192043

Φέτος έγινε και κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα υπήρχε και ένα workshop ειδικά σχεδιασμένο για την ελληνική αποστολή, το οποίο οργάνωσε η Gama Hellas. Ο Troy Korsgaden, διάσημος και αυτοδημιούργητος ασφαλιστής, συγγραφέας, διεθνής ομιλητής και σύμβουλος, πλέον, επιχειρήσεων, μοιράστηκε με τους Έλληνες συμμετέχοντες πρακτικές από την πολύχρονη καριέρα του. Όπως πάντα, πολλά απογευματινά εργαστήρια είχαν μετάφραση και στα ελληνικά. 

Πολλοί ήταν οι καταξιωμένοι έλληνες μάνατζερ που βραβεύτηκαν και αξίζει να σημειωθεί, ότι, ενώ το Συνέδριο παρακολούθησαν 2.500 μάνατζερ από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και της Ασίας, η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει δικό της παράρτημα και ως εκ τούτου η μόνη από την Ευρώπη που είχε δικό της περίπτερο στις εγκαταστάσεις του Συνεδρίου!

17362762_10212287489531565_641103082916720999_n
Συνάντηση Gama International – Gama Hellas!

Παρότι το ταξίδι είναι μακρινό και το κόστος αξιοσέβαστο, ειδικά όταν δεν υπάρχει υποστήριξη από την εταιρεία (Interamerican & NN ήταν οι εταιρείες που έστειλαν Συνεργάτες τους), η αλήθεια είναι ότι κάθε έλληνας Συντονιστής, είτε αποκλειστικού είτε ελεύθερου δικτύου, έχει να αποκομίσει σημαντικά ωφέλη από την παρακολούθησή του.

Η έναρξη φέτος έγινε (όπως κάθε χρόνο) με ένα πολύ εντυπωσιακό happening και guest star τον Darren Harby, εκδότη ενός γνωστού στις ΗΠΑ περιοδικού με τον τίτλο Success. Ο εκδότης μίλησε για το ίδιο θέμα, την επιτυχία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό που του έμαθε η επαφή με δεκάδες επιτυχημένους ανθρώπους είναι ότι το να πετύχεις δεν είναι θέμα ούτε κεφαλαίων ούτε ευφυίας, αλλά φυσικά αποφασιστικότητας και σκληρής δουλειάς!

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν η καταναλωτική κουλτούρα και το εργασιακό περιβάλλον που επιβάλλει η γενιά των millenials, η οποία το 2020 αναμένεται να αποτελεί το 50% της παγκόσμιας αγοράς εργασίας.  Ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν και ένας πολύ επιτυχημένος “millenial”, o νεαρός Τravis Benfield, που στα τρία πρώτα χρόνια της καριέρας του έχει καταφέρει εντυπωσιακά νούμερα παραγωγής και στελέχωσης.  Φυσικά από τέτοια Συνέδρια δεν λείπουν ποτέ οι αναφορές στο μέλλον. Έτσι και στο Lamp 2017, ένας από τους πιο επιτυχημένους entrepreneurs της νέας εποχής και των νέων τεχνολογιών, ο Ινδός Salim Ismail (την πρώτη του εταιρεία αγόρασε το 2010 η Google…), περιέγραψε με εντυπωσιακό αλλά απλό τρόπο όλα τα πολύπλοκα σύγχρονα τεχνολογικά θαύματα που κάνουν τον κόσμο να καλπάζει με ταχύτητα προς ένα “φαντασμαγορικό” μέλλον.

O Ιωάννης Τοζακίδης με τον γνωστό στην Ελλάδα εισηγητή Εντ Ντοϊτσλάντερ
O Ιωάννης Τοζακίδης με τον γνωστό στην Ελλάδα εισηγητή Εντ Ντοϊτσλάντερ

Εκτός από τις κεντρικές ομιλίες  υπήρχαν μεσημεριανές και απογευματινές συνεδρίες που κάλυπταν ξεχωριστά όλο το φάσμα εργασιών του μάνατζερ ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όπως στελέχωση, διοίκηση, επιτήρηση, ανάπτυξη ηγετών.

Εν τέλει επι τρεις ολόκληρες ημέρες χιλιάδες μάνατζερ κατέγραψαν πρακτικές συμβουλές από ανθρώπους που έχουν διαπρέψει, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες. Περισσότερο απ’ όλα, εμπνεύστηκαν και ανανεώθηκαν, μακριά από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, από πολύ επιτυχημένους συναδέλφους τους, εισηγητές  που διοικούν εταιρίες ή πολύ μεγάλα δίκτυα παραγωγής. Μια πολυτελή ανάσα ζωής και δύναμης, αν το σκεφτεί κανείς, δεδομένων των ρυθμών που επιβάλλει η εργασιακή πραγματικότητα.

Τα θέματα πάντως, που απασχολούν τον κλάδο, αποδείχτηκε για άλλη μια χρονιά, ότι είναι τα ίδια και δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ χωρών ή αγορών. Ακόμη και σε μία πάρα πολύ ανεπτυγμένη αγορά όπως  η αμερικανική, οι προκλήσεις είναι παρόμοιες με αυτές που απασχολούν την ελληνική: στελέχωση, διοίκηση, ανάπτυξη και εσχάτως νέες τεχνολογίες και social media!

Gaylord National Resort & Convention Center
Gaylord National Resort & Convention Center

Είναι άλλο να διαβάζει κανείς περιστασιακά για αυτά τα ζητήματα ή να τα συζητά στα πλαίσια της καθημερινότητας και άλλο επι τρεις ημέρες να ακούει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ειδικούς και καταξιωμένους, να αναπτύσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Τα ερεθίσματα είναι πολύτιμα όπως άλλωστε και το οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους τα μέλη της Gama International και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και κάθε μέρα μέσω της ιστοσελίδας της.

H Gama Hellas, σε ένα από τα πλουσιότερα έως σήμερα Συνέδρια Lamp, κατά δήλωση του Προέδρου της, Ιωάννη Τοζακίδη, εκπροσώπησε επάξια Ελλάδα και Κύπρο  φέρνοντας στις «αποσκευές» της νέα οράματα, συμφωνίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ιδέες και πρακτικές, με στόχο να βοηθήσει τους έλληνες Managers – Συντονιστές αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρίες που πιστεύουν στο ρόλο των ανθρώπινων δικτύων.

Απευθείας από την Ουάσιγκτον οι Ι. Τοζακίδης και Δ. Γαβαλάκης
Απευθείας από την Ουάσιγκτον οι Ι. Τοζακίδης και Δ. Γαβαλάκης φιλοξενούμενοι στο επιχειρηματικό κανάλι sbc!

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου το board της Gama Hellas( Γ. Τοζακίδης, Α. Κατσιγιάννης, Κ. Πεφάνιος, Δ. Γαβαλάκης και η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Φανή Θεοφανίδου) πραγματοποίησε το καθιερωμένο meeting με την Gama International  και αντάλλαξε απόψεις με την CEΟ B. Goodsman και τους υπεύθυνους των διεθνών τμημάτων για την περαιτέρω συνεργασία τους. Μια μέρα πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα τα νέα γραφεία της Gama επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος Ι. Τοζακίδης με τους Δ. Γαβαλάκη, την Συντονίστρια της Life Plan Φ. Κουκουλιάκου και την Φ. Θεοφανίδου. Παρόν στο Συνέδριο και ο πρώτος Πρόεδρος και εμπνευστής της Gama Hellas Κλέαρχος Πεφάνιος, όπως και η πρώτη υπεύθυνη επικοινωνίας Εβίτα Λαμπαδιάρη.

Περισσότερα για το έργο της Gama Hellas στο νέο site: https://www.gamahellas.com/

Μάθετε για τα ωφέλη και τις δραστηριότητες της Gama Hellas ακούγοντας όσα είπε στο φετινό ετήσιο συνέδριο του παραρτήματος (τον Φεβρουάριο, στο Μουσείο Μπενάκη, πάντα σε συνεργασία με τον ΠΣΣΑΣ) ο Πρόεδρος Ιωάννης Τοζακίδης:

(Στο τέλος της σελίδας δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι)

Δείτε στιγμιότυπα από το ταξίδι:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *