Skip to content

Ετήσιο insurancemarket.gr Report: Πώς η πανδημία επηρέασε τα ασφάλιστρα την χρονιά που πέρασε

Πόσο κόστισε η ασφάλιση στους οδηγούς αυτοκινήτου και μηχανής το 2020; Τι οδήγησε στην μείωσή των ασφαλίστρων; Σε ποια περιοχή της Ελλάδας πληρώνουν τα πιο ακριβά ασφάλιστρα; Ποια ηλικιακή ομάδα έχει τα φθηνότερα;

Το Insurancemarket.gr, η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, δημοσίευσε για 3η συνεχή χρονιά το insurance report της. Στο Insurancemarket.gr Report 2020 περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ασφάλιση οχημάτων στην χώρα μας. To report αυτό είναι το μοναδικό στη χώρα που βασίζεται σε αληθινές αναζητήσεις και επιλογές των 1.500.000+ χρηστών της πλατφόρμας του Insurancemarket.gr.

Ενδιαφέροντα στοιχεία της χρονιάς που πέρασε είναι ότι τα ασφάλιστρα είχαν μία σημαντική πτώση λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ειδικότερα, το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου για το 2020 διαμορφώθηκε στα 155,3€ / έτος και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής στα 86,8€ /έτος συγκριτικά με τα αντίστοιχα 176€ και 102€ του 2019.

Όσον αφορά τις καλύψεις, η συντριπτική πλειοψηφία των  Ελλήνων οδηγών (74,5%), επιλέγει τις υποχρεωτικές εκ του Νόμου καλύψεις Αστικής Ευθύνης για Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές έναντι τρίτων, ενώ το πακέτο ασφάλισης ζημιών από Κλοπή & Φωτιά το επιλέγει μόνο το 23% των  οδηγών.

Η δημοφιλέστερη προαιρετική κάλυψη ήταν και φέτος η Οδική βοήθεια με 58%. Ο ελληνικός στόλος αυτοκινήτων είναι ο τέταρτος γηραιότερος στην Ευρώπη με ποσοστό

> 56% να απαρτίζεται από οχήματα δέκα έως είκοσι ετών και ένα σημαντικό ποσοστό από ακόμα παλαιότερα.

Όσον αφορά την διάρκεια, δημοφιλέστερη παραμένει η εξάμηνη την οποία και επιλέγει το 36,9% των Ελλήνων οδηγών. Η ετήσια διάρκεια ασφάλισης, η πιο συμφέρουσα οικονομικά διάρκεια με το χαμηλότερο ανά μήνα ασφάλιστρο,  επιλέγεται από το 34,2% των ασφαλιζομένων. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η κατά 47% αύξηση της ετήσια ασφάλισης προς το τέλος του έτους που μπορεί να εξηγηθεί από τις μεγάλες εκπτώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών κατά την περίοδο Black Friday του Νοεμβρίου.

Το insurancemarket.gr report περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα αλλά και «διασκεδαστικά» στατιστικά όπως το αγαπημένο χρώμα αυτοκινήτου, τις διαφορές στην ασφάλιση ανδρών & γυναικών, τα δημοφιλέστερα μοντέλα και πολλά άλλα. Όλο το Report είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *