Skip to content

Εφαρμογή της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην Αθηναϊκή Mediclinic του Ομίλου INTERAMERICA

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εισαγωγή του προγράμματος λαπαροσκοπικών επεμβάσεων στην ουρολογική κλινική της Αθηναϊκής Mediclinic, που ανήκει στον ´Ομιλο INTERAMERICAN.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική, που εφαρμόζεται ήδη στην κλινική, με τη χρήση ειδικών εργαλείων και προηγμένων οπτικών συστημάτων επιτρέπει τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων με μεγάλη ακρίβεια, μειωμένη απώλεια αίματος, μείωση μετεγχειρητικού πόνου και χρόνου νοσηλείας, καθώς και ταχύτερη επιστροφή του ασθενούς στις φυσιολογικές δραστηριότητές του.

Η ελαχιστοποίηση των συμφύσεων και του κινδύνου δημιουργίας μετεγχειρητικής κήλης, επιμόλυνσης και λοιπών επιπλοκών αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα των νέων, περιορισμένης επεμβατικότητας τεχνικών που εφαρμόζονται στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση παθήσεων και προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος, τα αποτελέσματα είναι εφάμιλλα της ρομποτικής χειρουργικής και με σημαντικά μικρότερο κόστος, τόσο για τον ασθενή όσο και για το σύστημα υγείας που τον υποστηρίζει.

Το ουρολογικό τμήμα της κλινικής, υπό την επιστημονική ευθύνη του Α. Ντούτσια, ουρολόγου χειρουργού με πολυετή εμπειρία σε ανοιχτές επεμβάσεις καθώς και σε πρωτοποριακές τεχνικές -TURis, εύκαμπτη ουρητηρολιθοτριψία με χρήση laser- πραγματοποιεί τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με τους ιατρούς Μ. Καραβιτάκη, Χ. Κομνηνό και Π. Βεβελογιάννη.

Επισημαίνεται ότι η Αθηναϊκή Mediclinic, με 14 τμήματα ιατρικής φροντίδας, αποτελεί πύλη εισόδου και για τους ασφαλισμένους της Interamerican, στο πλαίσιο του Δικτύου Υγείας της εταιρείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης, συμπληρώνοντας τις ιδιόκτητες εταιρικές υποδομές στις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται με το πολυϊατρείο Medifirst και την Άμεση Ιατρική Βοήθεια (ασθενοφόρα οχήματα, εναέρια μέσα διακομιδής και συντονιστικό κέντρο, γραμμή υγείας 1010).

Η κλινική κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου διαχειρίστηκε στα εξωτερικά ιατρεία της (κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις) 21.500 ασθενείς και είχε 4.925 νοσηλείες, από τις οποίες οι 2.249 ήταν χειρουργικές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *