Skip to content

Ζητάει χρόνο η Exin: Η ανακοίνωση για την Εθνική Ασφαλιστική

Το σίριαλ της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin Group συνεχίζεται με νέα επεισόδια και όπως όλα δείχνουν ακόμα δεν έχουμε μπει στην τελική ευθεία αφού ο Ιανουάριος τελείωσε χωρίς να έχει κατατεθεί ο πλήρης φάκελος από τη δεύτερη και έτσι μάλλον δεν έχουμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Χθες Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η Exin εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση όπου αναφέρει πως κατατέθηκαν επιπλέον στοιχεία και η διαδικασία της εξαγοράς προχωρά:

«Σήμερα, ο Όμιλος EXIN υπέβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος τα επιπλέον στοιχεία που είχαν ζητηθεί για τη συμπλήρωση του φακέλου, ο οποίος υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Τόσο η διοίκηση όσο και οι επενδυτές μας παραμένουν – όπως πάντα – αφοσιωμένοι στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παραμένουμε σταθερά διαθέσιμοι και συνεχώς συνεργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο συντομότερο δυνατό χρόνο και πριν από την τελική προθεσμία.»

Ωστόσο, σύμφωνα με το Euro2day.gr, αυτά τα επιπλέον στοιχεία δεν ήταν η μετοχική σύνθεση, η οποία αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για να δοθεί το πράσινο φως στην εξαγορά, αλλά μία επιστολή με την οποία η Exin ζητά διορία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου αφού όπως αναφέρει, συνεχίζει να είναι σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές, καθώς και, κάποιες, μικρής σημασίας, επικαιροποιήσεις στον φάκελο.

Το θέμα της μετοχικής σύνθεσης, δηλαδή το ποια σχήματα και με τι ποσοστό θα πραγματοποιήσουν τελικά την εξαγορά είναι ζωτικής σημασίας δεδομένου ότι και η Calamos, η οποία -σύμφωνα με τον ξένο τύπο- αντιμετωπίζει χρόνια τώρα προβλήματα ρευστότητας, έχει πλέον υποβιβαστεί από management partners της Exin σε limited partners αφού τελικά θα «ρίξει» λιγότερα κεφάλαια, σε σχέση με αυτά των αρχικών της δεσμεύσεων.

Πάντως, να θυμίσουμε ότι όλα τα παραπάνω έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Exin, Matt Fairfield δήλωσε σε ξένο ασφαλιστικό περιοδικό πως «Η συμφωνία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ελλάδα συνεχίζεται και δεν κινδυνεύει. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί. Δεν υπάρχει έλλειμμα χρηματοδότησης», ενώ συμπλήρωσε πως είναι «αρκετά φυσιολογικό» να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα.

Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, αλλά η αλήθεια είναι πως ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά επειδή η Εθνική Τράπεζα επιθυμεί να περάσει το stress test, απαλλαγμένη από το «βαρίδι» της ασφαλιστικής.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *