Skip to content

Η αξία της ανταλλαγής πρακτικών στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

PrintΤην Τετάρτη 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συνέδριο, μιας συνεργατικής προσπάθειας μεταξύ πέντε εταιριών του χώρου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Η συνεργασία, με την επωνυμία Value Plus, δημιουργήθηκε από τις εταιρίες Life Net, Life Plan, Mega Brokers SA, Παρόν ΕΠΕ, Victory Promise.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η μετάδοση γνώσεων στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των συγκεκριμένων εταιριών καθώς και η βράβευση των πιο παραγωγικών εξ’ αυτών για το 2014. Σημαντικό κομμάτι κατέλαβε ενδιαφέρουσα παρουσίαση σε μορφή πάνελ με θέμα την εξεύρεση υποψηφίων πελατών και τις δυσκολίες που προστίθενται σε περίοδο κρίσης. Ένας επιλεγμένος Συνεργάτης από κάθε εταιρία παρουσίασε τους τρόπους εξεύρεσης που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και τον τρόπο με τον οποίο τις ξεπερνά, καθώς και διαδικασίες ή μεθόδους που στοχεύει να αναπτύξει στο μέλλον.

Η παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών μεταξύ συναδέλφων Διαμεσολαβητών είναι ένας σίγουρα αποτελεσματικός τρόπος εκπαίδευσης ή μετάδοσης της γνώσης. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που είναι πιο κοντά στην δική του ιδιοσυγκρασία και διαδικασίες, ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Στην εκδήλωση υπήρξαν και δεκάλεπτες τοποθετήσεις των επικεφαλής των 5 εταιριών.

Η Value Plus έχει στόχο να λειτουργήσει επικουρικά – υποστηρικτικά χωρίς να αλλοιωθεί καθόλου η επιχειρηματική και λειτουργική αυτοτέλεια των μελών της. Εκμεταλλευόμενη κοινούς πόρους, στόχος της είναι απο τη μια να αναβαθμίσει το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και απο την άλλη να εκσυγχρονίσει την τεχνολογική υποδομή που διαθέτουν οι πέντε εταιρείες, έτσι ώστε να προστεθεί αξία (εξ’ου και η επωνυμία) στο δίκτυο των Συνεργατών και να υποστηριχθεί στην πράξη η αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια, το μέλλον για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους δύο πόλους, δηλαδή σε περισσότερη και καλύτερη γνώση και σε σωστό και παραγωγικό τρόπο χρήσης της τεχνολογίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *