Skip to content

Μια έξυπνη προσέγγιση για να εξηγήσετε τα συνταξιοδοτικά (βίντεο)

Είναι αλήθεια πως τα συνταξιοδοτικά παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες στην πώληση.

Λίγο η έμφυτη δυσκολία των χρηματοοικονομικών που εμπλέκονται, λίγο η δυσπιστία η οποία περιβάλει τους πελάτες ακριβώς επειδή δεν είναι εύκολο να κατανοήσουν τη λογική πίσω από τους αριθμούς, είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα δύσκολο “σταυρόλεξο” για τον πωλητή.

Σήμερα θα δούμε ένα ενδιαφέρον παράδειγμα από την Prudential, η οποία αντιμετωπίζει το ζήτημα με πολύ έξυπνο τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επιλέξει μία εύστοχη επικοινωνιακή προσέγγιση για την παρουσίαση των προγραμμάτων της στο ευρύ κοινό, απλά και εντυπωσιακά, χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα πειράματα.

Στο συγκεκριμένο πείραμα, η εταιρεία έστησε ένα γιγαντιαίο ντόμινο στο κέντρο μιας πόλης στην Αμερική, το οποίο όπως ήταν φυσικό τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών. Το ντόμινο αποτελείτο από μικρά πλακίδια τα οποία σταδιακά μεγάλωναν και κατέληγαν σε ένα τεραστίων διαστάσεων κομμάτι ντόμινο.

Το παράδειγμα αυτό αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο χτίζεται το κεφάλαιο στην πάροδο των χρόνων και πως από μια μικρή μηνιαία εισφορά, τελικώς μπορεί να χτιστεί ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Ο καθηγητής που ηγείται του πειράματος, ρωτά το κοινό που παρακολουθεί, εάν πιστεύουν ότι κάτι τόσο μικρό, όσο τα χρήματα που κουβαλούν εκείνη τη στιγμή στο πορτοφόλι τους μπορούν να έχουν επίδραση σε κάτι τόσο μεγάλο όσο η σύνταξή τους.

Στη συνέχεια, βάζει σε κίνηση το ντόμινο, σπρώχνοντας το πρώτο μικρό κομμάτι, που συμβολίζει μια μικρή χρηματική εισφορά αξίας 45$.

Τότε οι θεατές παρακολουθούν το ντόμινο να ξεδιπλώνεται εντυπωσιακά, ξεκινώντας από τα μικρά και ασήμαντα κομμάτια τα οποία δημιουργούν μια πελώρια ορμή που τελικά γκρεμίζει και το τελευταίο, γιγαντιαίο πλακίδιο.

Συμπέρασμα;

Κάτι τόσο μικρό όσο μια μικρή μηνιαία εισφορά, μπορεί να δημιουργήσει κάτι τόσο μεγάλο, όσο το κεφάλαιο της σύνταξής σου.

Τι κρατάμε;

1. Ένα έξυπνο παράδειγμα για τους πελάτες μας

2. Την πεποίθηση ότι ακόμη και η πιο δυσνόητη έννοια, με λίγη σκέψη και δημιουργικότητα, μπορεί να παρουσιαστεί απλά και με ενδιαφέρον τρόπο.

 

Δείτε το βίντεο

 

https://www.youtube.com/watch?v=xZpjmBGIp44

 

2 Comments

  1. Avatar

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ……..!!!!!
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ……ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ……????
    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ……..ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ…….
    ΕΤΣΙ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΗ……..ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ…….ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ………

  2. Avatar

    Πολύ καλό εντυπωσιακό. και πειστικό


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *