Skip to content

Η ασφαλιστική βιομηχανία γερνάει (και δεν αναπαράγεται)

Οι ασφαλιστικές αγορές της Αμερικής ή της Δυτικής Ευρώπης μπορεί να είναι «πιο μπροστά» όμως τα μεγάλα προβλήματα μάλλον είναι κοινά.

Και ένα από αυτά είναι η… εσωτερική γήρανση, αν μπορεί κανείς να χαρακτηριστεί έτσι το γεγονός ότι με τα χρόνια, τα στελέχη της μεγαλώνουν όμως νέο αίμα δεν φαίνεται να μπαίνει αρκετό.

Όχι μόνο για να αντικαταστήσει τους baby boomers, τη γενιά που μεγάλωσε μετά τον πόλεμο και σε μία ή δύο δεκαετίες θα πάρει σύνταξη, αλλά και για να βοηθήσει την αγορά να εκσυγχρονιστεί και να συμβαδίσει με τις εξελίξεις της τεχνολογίας, των αγορών, της επιχειρηματικότητας, των καταναλωτικών προτύπων.

Μέχρι το 2020 θα πρέπει στις ΗΠΑ να καλυφθούν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον ασφαλιστικό κλάδο! Εκεί, τα τελευταία δέκα χρόνια το ποσοστό των επαγγελματιών που είναι άνω των 55 ετών έχει αυξηθεί κατά 75%! Τι άλλο αποδεικνύει αυτό από το ότι η βιομηχανία γερνάει αλλά δεν αναπαράγεται;

20150618_inga_beale_02
“Πρέπει επειγόντως να αρχίσουμε να προσελκύουμε τη γενιά της χιλιετίας, γιατί έχουμε απόλυτη ανάγκη από τα ταλέντα και τις ικανότητές της. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας, μόνο έτσι θα επιβιώσουμε”, δήλωσε πρόσφατα η CEO των Lloyd’s του Λονδίνου, Inga Beale.

Η γενιά της χιλιετίας (όσοι γεννήθηκαν μετά το 1980 και ενηλικιώθηκαν στη νέα χιλιετία ) είναι πολυπληθέστερη αυτής των baby boomers και σε πολύ λίγα χρόνια, το 2020, θα φτάσει να αποτελεί το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

“Στα 30 χρόνια της καριέρας μου, είδα τον κόσμο να μεταμορφώνεται με ανήκουστη ταχύτητα. Ο ρυθμός των αλλαγών που βιώνουμε σήμερα σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη τους καλύτερους και τους εξυπνότερους για να μας κρατήσουν μέσα στα πράγματα, για να τα βγάλουμε πέρα με όλες τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες με τις οποίες πρέπει να πορευτούμε” δήλωσε η CEO των Lloyd’s of London.

Οι αλλαγές σήμερα, συμβαίνουν με δέκα φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης. Η Ψηφιακή Επανάσταση δε, λέγεται ότι θα έχει 300 φορές μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρωπότητα από την Βιομηχανική, που ούτως ή άλλως ανέτρεψε όλα όσα ήξερε και πίστευε η ανθρωπότητα μέχρι τότε, 150 χρόνια πριν.

Η νέα γενιά ζει σε έναν άλλο κόσμο από αυτόν που έχει συνηθίσει να ζει ή γηράσκουσα ασφαλιστική βιομηχανία. Πρέπει να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, να τους παρέχουμε κίνητρα και την ενθάρρυνση που χρειάζεται για να εισέλθουν στον ασφαλιστικό κλάδο, κατέληξε η Inga Βeale.

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν σε εκδήλωση του Μήνα Ασφαλιστικής Καριέρας, μιας πρωτοβουλίας με σκοπό την προσέλκυση νέων ανθρώπων που θα βοηθήσουν την ασφαλιστική βιομηχανία να ανανεωθεί και να εκμοντερνιστεί…

Υ.Σ. Κεντρική φωτό: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε σκηνή της ταινίας ” Ο Αρχάριος” όπου υποδύεται έναν συνταξιούχο που πάει να δουλέψει σε μια υπερμοντέρνα εταιρεία “start up” της Νέας Υόρκης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *