Skip to content

Η ασφαλιστική δεν αποζημίωσε την ευσυνειδησία του

Βοήθησε την αστυνομία να σταματήσει ύποπτο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί το όχημά του και να προκληθούν ζημιές χιλιάδων δολαρίων – αλλά η ασφαλιστική του δεν τον αποζημιώνει

Άνεργος βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες οδηγός νταλίκας στις ΗΠΑ ο οποίος επιχείρησε να βοηθήσει την Αστυνομία να συλλάβει έναν ύποπτο δολοφονίας εμποδίζοντας με το όχημά του τη διέλευσή του, ωστόσο είδε την ασφαλιστική εταιρεία του να του… γυρνάει την πλάτη.

Όπως μεταδίδει το CNN International, ο Αχμέντ Σααμπάντ (κεντρική φωτό) -οδηγός νταλίκας που μετέφερε εμπορεύματα- πήρε την απόφαση να σταματήσει τον ύποπτο δολοφονίας (το άκουσε στο ραδιόφωνο) γιατί θεώρησε πως εάν δεν το έκανε, ίσως κάποιος να έχανε τη ζωή του. Το αυτοκίνητο του υπόπτου κυνηγούσαν 40-50 (!) αυτοκίνητα της αστυνομίας για περίπου μια ώρα και το κυνήγι περιελάμβανε καβάλημα πεζοδρομίων, παράνομες προσπεράσεις, παραβίαση κόκκινου αλλά και οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα. Με λίγα λόγια, κακός χαμός.

Έτσι ο ευσυνείδητος οδηγός – πατέρας τριών παιδιών – στην Καλιφόρνια μετακίνησε τη νταλίκα του ώστε να φράξει τον δρόμο στον ύποπτο. Στόχος του ήταν να τον αποθαρρύνει θεωρώντας ότι δεν θα γίνει τελικά σύγκρουση – η οποία και έγινε.

Στη συνέχεια, η ασφαλιστική του εταιρεία, απεφάνθη ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για το ατύχημα – τεχνικά ορθό – και του ανακοίνωσε ότι δεν θα του πληρώσει τη ζημιά!

Σε επιστολή της η ασφαλιστική ανέφερε ότι οι ενέργειες του οδηγού ήταν “σκόπιμες” και ως εκ τούτου ως εταιρεία οφείλει να αρνηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη για τη ζημιά. Εκείνος δήλωσε ότι παρόλα αυτά δεν μετανιώνει για την πρωτοβουλία του και θα έκανε ξανά το ίδιο, αν χρειαζόταν, γιατί “τα σίδερα δεν συγκρίνονται με την ανθρώπινη ζωή“, όπως είπε.

Όμως το φορτηγό του, από το οποίο βγάζει το ψωμί του, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και οι ζημιές ξεπέρασαν τα 22.000 δολάρια ενώ ο ίδιος έμεινε…άνεργος.

Από τη δύσκολη θέση ίσως βγάλουν τον ευσυνείδητο οδηγό οι συμπολίτες του, οι οποίοι οργάνωσαν καμπάνια υποστήριξης στο GoFundMe campaign  – με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περί  τα 50.000 δολάρια, ίσως και περισσότερα μέχρι σήμερα, με την ελπίδα να καταφέρει στο τέλος να αγοράσει ένα καινούργιο φορτηγό…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *