Skip to content

Η ΑΧΑ Strategic Ventures επενδύει στην εξέλιξη της γνώσης για τις συσκευές διασύνδεσης (Internet of Things)

H AXA Strategic Ventures, ένα παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο €230 εκατομμυρίων για καινοτόμες πρωτοβουλίες, ανακοίνωσε στις 20 Ιανουαρίου ότι επενδύει $11 εκατομμύρια στη νεοφυή εταιρεία Neura.

Η τεχνολογία της Neura ενεργοποιεί εξυπνότερες εφαρμογές υγείας, αυτοκίνητου, κατοικίας, μουσικής, και άλλες, χάρις στις οποίες οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν ένα πρωτοφανές επίπεδο προσωποποιημένου τεχνολογικού αποτυπώματος. Στόχος της είναι να παρέχει εφαρμογές που θα εμπλουτίζονται, συνεχώς, με νέα δεδομένα βάσειτης δραστηριότητας των χρηστών.

Χάρις σε αυτή την επένδυση, στην οποία ηγούνται η ΑΧΑ Strategic Ventures και η Pintago Venture Capital με τη συμμετοχή του Liberty Israel Venture Fund και του Ομίλου Lenovo, η Neura θα υλοποιήσει την τεχνολογική και επιχειρηματική της προοπτική. Αυτή η επένδυση συμπίπτει με την πρώτη προσπάθεια της Εταιρείας να επιτρέψει στους προγραμματιστές να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προϊόντα. Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί ώστε η Neura να επεκτείνει την δραστηριότητά της και να κάνει τις υπηρεσίες της διαθέσιμες παντού.

«Η Neura έχει ταχθεί να προσφέρει στην προοπτική της Διασύνδεσης Συσκευών (Internet of Things) βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας με τη βοήθεια τηςέξυπνηςτεχνολογίας. Το κάνουν αυτό με μοναδικό επίκεντρο τον χρήστη. Το αποτέλεσμα θα επιτρέψει σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού,να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους σε ώρες ανάγκης, με αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο»,δήλωσε ο Manish Agarwal, General Partner στην AXA Στρατηγική Ventures στη Νέα Υόρκη.«Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση της Neura είναι ανατρεπτική και πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που θα χρησιμοποιούμε και θα αλληλεπιδρούμε με τα δεδομένα και τις συσκευές σε καθημερινή βάση.»

«Επί του παρόντος, τα δεδομένα των χρηστών δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως προς το συμφέρον τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NeuraGiladMeiri. «Οι χρήστες δεν επηρεάζουν τον αντίκτυπο των δεδομένων στη ζωή τους. Τα δεδομένα των πελατών αγοράζονται και πωλούνται στην κοινή αγορά και η έλλειψη διαφάνειας στο σημερινό σύστημα είναι ανησυχητικό. Έχουμε χτίσει την πλατφόρμα μας στα θεμέλια της διαφάνειας και της δέσμευσης για την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων για το καλό των χρηστών. Χτίζουμε τη μηχανή που μπορεί να κάνει την έξυπνη τεχνολογία εξυπνότερη χωρίς να θυσιάζει την εμπιστοσύνη των χρηστών μας».

Αυτή η επένδυση στη Neura ολοκληρώνει τις πρόσφατες τέσσερις επενδύσεις που έγιναν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 στις ΗΠΑ:
• Εκείνη προς τηνBee, η οποίαχτίζει την τράπεζα του μέλλοντος: την πρώτη κινητή και κατά πρόσωπο τράπεζα της Αμερικής.
• Εκείνη προς τηνPriceMethod, η οποία παρέχει τεχνολογία για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αγορών και ακινήτων να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, βελτιστοποιώντας, αυτοματοποιώντας και διασφαλίζοντας τη σωστή τιμολόγηση.
• Εκείνη προς τηνGoldBean, η οποία παρέχει συμβουλές, εκπαίδευση και δυνατότητες για εμπόριοχαμηλού κόστους σε όσους ξεκινούν μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, αναλύειτις αγορές των καταναλωτών και δημιουργεί ειδικά διαμορφωμένα χαρτοφυλάκια επιτυχημένων εταιρειών και εμπορικών σημάτων που οι αγοραστές αγαπούν, ξέρουν και αγοράζουν.
• Εκείνη της CoPromote, η οποία έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα επιρροής μάρκετινγκ στον κόσμο, με πάνω από 800.000 δημιουργούς περιεχομένου και περισσότερους από 1,6 δισεκατομμύρια χρήστεςτο μήνα.

«Η AXA επιταχύνει τις επενδύσεις της σε καινοτόμες και ανατρεπτικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και την επανάσταση των δεδομένων ως μια ευκαιρία να αναπτυχθούμε γρηγορότερα και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες μας», δήλωσε ο Francois Robinet, ManagingPartner, της AXA StrategicVentures. «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες έχουμε επενδύσει το 2015 είναι όλες σχετικές με εμάς όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην επένδυση αλλά και στην κοινή ανάπτυξη εργαλείων».

Αυτές οι πέντε εταιρείες συμμετέχουν στο χαρτοφυλάκιο της AXAStrategicVentures, το οποίο περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις στις PolicyGenius, LimelightHealth, VolunteerSpotστις Η.Π.Α. και στις ClimateSecure, EasyProprietaires, Evercontact, Flyr, Fundshop, Widmee, Netheos, ParticeepandArt2Mστην Ευρώπη.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *