Skip to content

“Η Εθνική Ασφαλιστική δεν εξαρτάται από την μητρική της”

Στο σικάτο Golf Club της Γλυφάδας, σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου οι ετήσιες βραβεύσεις του παραγωγικού δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύσσωμη η Διοίκηση δεν έπαψε κατά τη διάρκεια της βραδιάς να τιμά, να αναγνωρίζει και να ευχαριστεί  το δυναμικό των πωλήσεων που για άλλη μια χρονιά, διαφορετική από τις προηγούμενες και σίγουρα χρονιά-ορόσημο για την 100ετή πορεία της εταιρείας, κατάφερε να σταθεί στο ύψος του και να παραδώσει ακέραια αποτελέσματα, διατηρώντας την στην πρώτη θέση της αγοράς. Την δική τους χαρούμενη νότα στην εύλογα, ελαφρώς επηρεασμένη από τις εν αναμονή εξελίξεις ατμόσφαιρα, έδωσαν οι γοητευτικοί παρουσιαστές Μπέττυ Μαγγίρα και Γιώργος Χρυσοστόμου.

Γράφει: Χριστίνα Μωράκη

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτης Θωμόπουλος. Όταν ήμουν στο Δ.Σ. της Eurobank, είπε, και αξιολογούσαμε την πορεία της Eurolife και θέλαμε να δούμε τι κάνει ο ανταγωνισμός, μόνο την Εθνική Ασφαλιστική κοιτούσαμε.  Γιατί ήταν ο ηγέτης και το καλό παράδειγμα, αυτός που πάντα κοιτούσαμε να δούμε τι έχει κάνει. Τώρα βέβαια το ενδιαφέρον σας είναι τι θα γίνει στο μέλλον, συνέχισε, απευθυνόμενος στο κοινό και προσθέτοντας: “Μπορώ να σας πω, ότι η Εθνική Τράπεζα με την Εθνική Ασφαλιστική δεν παίρνει διαζύγιο. Κρατάμε και θα κρατήσουμε τους δεσμούς μας. Το 25% το οποίο θα έχουμε, για εμάς, για την Εθνική Τράπεζα, είναι δεσμός που δεν θα σπάσει, μετά από 100 + χρόνια στενής συνεργασίας. Αυτό το γνωρίζουν και αυτοί που θα πάρουν την Εθνική – και όλοι ξέρουμε προς τα που προχωράει –  είπε.

“Είστε άξιοι γιατί μέσα σε ένα περιβάλλον επιβαρυμένο όχι μόνο με τις αντικειμενικές δυσκολίες της οκταετούς ύφεσης, αλλά επιβαρυμένο και από την διαδικασία πώλησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λειτουργήσατε με έμπνευση και επαγγελματισμό” είπε παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά ο Πρόεδρος της εταιρείας Χριστόφορος Σαρδελής.  “Και ως προς τον ανταγωνισμό και ως προς την διαχείριση των πελατών σας”. Σε μια περίοδο που κάθε άλλο παραγωγικό δίκτυο θα περιοριζόταν στα απολύτως απαραίτητα, το δίκτυο της Εθνικής αλλά και η Διοίκηση συνέχισαν να παράγουν, να προσφέρουν και να δημιουργούν, τόνισε, πετυχαίνοντας και φέτος να αποδείξουν ότι η Εθνική είναι η ηγέτιδα δύναμη στα ασφαλιστικά δρώμενα.

Εδώ και πέντε χρόνια άλλωστε, συνέχισε, η Εθνική έχει αποδείξει ότι πατάει πολύ γερά στα πόδια της και ότι η πορεία και η πρωτοκαθεδρία της δεν εξαρτώνται από τα μεγέθη της μητρικής. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα με εξαιρετικά αποτελέσματα, είπε.

Κατά τα άλλα ο κ. Σαρδελής αναφέρθηκε και στο πλούσιο κοινωνικό έργο και παρουσία της εταιρείας την περασμένη χρονιά, υπενθυμίζοντας και την κίνηση εξαγοράς του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life, πράξη που αποδεικνύει ότι η Εθνική είναι πυλώνας σταθερότητας στην ελληνική ιδιωτική ασφάλιση.

[box]”Μπράβο σας. Μπράβο για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε και η Διοίκηση και τα Δίκτυα, όλους τους προηγούμενους μήνες που κυοφορούνταν η είδηση της πώλησης, μια τόσο σημαντική είδηση. Η τάξη και η ευταξία  που επικράτησε την περασμένη χρονιά, δείχνει επαγγελατισμό, ωριμότητα και αυτοπεποίθηση. Είστε το σήμερα και το αύριο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι πρεσβευτές του οράματος όλων μας”. Χριστόφορος Σαρδελής, Πρόεδρος Δ.Σ. Εθνικής Ασφαλιστικής, Golf Club, 9/6/17 [/box]

Χωρίς καμία αναφορά στην διαδικασία πώλησης (ίσως όχι τυχαία), αλλά σε κλίμα συνέχειας και “business as usual”, κινήθηκαν οι ομιλίες του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Σταύρου Κωνσταντά και του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων Γιώργου Ζαφείρη. Σε τόνο ενθάρρυνσης και επιβράβευσης, οι δυό τους εξήραν το ήθος, την αφοσίωση, την συνέπεια και τις επιτυχίες των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εταιρείας.

Ήξερα ότι είστε πολλοί, δεν περίμενα όμως ότι θα ήσασταν τόσοι πολλοί, είπε στην αρχή της βραδιάς ο Παναγιώτης Θωμόπουλος, αντικρύζοντας τους παρευρισκόμενους. Και είναι αλήθεια. Το δίκτυο αλλά και οι εργαζόμενοι της Εθνικής είναι πολλοί, είναι παραγωγικοί και έχουν αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνουν και πολλά από αλλαγές ηγεσίας που συχνά στην στην συγκεκριμένη εταιρεία θύμιζαν “μουσικές καρέκλες” – ας μας επιτραπεί η υπερβολή προς χάριν του επιχειρήματος. Μπορεί τώρα η εταιρεία να βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής στην ιστορία της, όμως αυτό δεν σημαίνει άλλωστε ότι η ιστορία αυτή δεν θα συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί επάξια.

Η καρδιά ενός οργανισμού, λένε οι γιατροί, σταματά όταν σταματήσει να κυκλοφορεί το αίμα στις φλέβες του. Όσο λοιπόν το αίμα της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζει να κυλά, όσο δηλαδή οι άνθρωποί της συνεχίζουν να κυκλοφορούν, να προάγουν και να παράγουν, τότε η καρδιά της, θα συνεχίσει να χτυπά αιώνια.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *