Skip to content

Η ψηφιοποίηση ανατρέπει τα δεδομένα στις υπηρεσίες υγείας

Το επόμενο κύμα ανακαλύψεων στον τομέα της υγείας θα έρθει από την ψηφιοποίηση και πιο συγκεκριμένα, απο τις τεχνολογίες συγκέντρωσης και ανάλυσης μαζικών δεδομένων (big data).

Είναι ζωτικής σημασίας στον τομέα της κλινικής υγείας, να εξάγονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο καθώς και στατιστικά στοιχεία, που διευκολύνουν τις κρίσιμες αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, οι εταιρείες υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως, επιταχύνουν τις διαδικασίες ψηφιοποίησης των εργασιών τους. Αυτές που έχουν ήδη ολοκληρώσει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αναμένεται να δουν τεράστια οφέλη τα επόμενα δύο χρόνια, εφόσον θα έχουν αποκτήσει ένα αξεπέραστο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα βελτιώσουν θεαματικά την φροντίδα που παρέχουν στους ασθενείς.

Το ποσοστό αυτό είναι ωστόσο πολύ μικρό. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η πολυεθνική SAP (παρέχει λογισμικά προγράμματα σε επιχειρήσεις), μόλις το 2% των οργανισμών υγείας έχει ολοκληρώσει την μετάβαση στον “ψηφιακό κόσμο” – το 54% των οργανισμών βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο ή πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι ερωτηθέντες εκτιμούν πάντως, πως η ψηφιοποίηση μπορεί να φέρει αύξηση της ικανοποίησης των πελατών κατά 61% αλλά και αύξηση της καινοτομίας κατά 59%.

Αυτό στο οποίο επενδύουν περισσότερο οι εταιρείες είναι τα Big Data & Analytics ( σε ποσοστό 76%) και και οι τεχνολογίες cloud (ποσοστό 65%).

*Τα παραπάνω βασίζονται στα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε το SAP Center for Business Insights σε συνεργασία με την Oxford Economics, σε περίπου 400 διευθυντικά στελέχη εταιρειών του κλάδου της υγείας παγκοσμίως.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *