Skip to content

Η Allianz Ελλάδος στηρίζει τους Βοσκούς του Ολύμπου !

Πιστή στις αρχές της, η Allianz Ελλάδος αποτελεί πυλώνα στήριξης νέων ανθρώπων που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδότησε μια ιδιαίτερη δράση, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της ελληνικής γης. Την τρίμηνη εκπαίδευση και εξειδίκευση, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, των μελών του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού “Βοσκός”, από το Λιβάδι Ολύμπου.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Ιτσέγκο

Το Λιβάδι, το τελευταιό χωριό του Νομού Λάρισας, βρίσκεται σε 1200 μέτρα υψόμετρο, στα σύνορα με το Νομό Πιερίας. Είναι ένας ευλογημένος τόπος, με τεράστια πλεονεκτήματα λόγω της γεωγραφικής του θέσης, του υψόμετρου και της γονιμότητας του εδάφους.

Πριν από 10 περίπου χρόνια, μια ομάδα από νέα παιδιά, όλοι γιοι κτηνοτρόφων, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στήσουν ένα συνεταιρισμό. Ξεκίνησαν με το να προμηθεύονται και να διαπραγματεύονται μαζικά και την προμήθεια των ζωοτροφών και την πώληση του γάλακτος,εξασφαλίζοντας έτσι, ευνοϊκότερες τιμές.  Με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν λίγο αργότερα να εξοπλίσουν ένα παλιό τυροκομείο της περιοχής και να ξεκινήσουν την παραγωγή των δικών τους προϊόντων με την επωνυμία “Βοσκός”.

Τα οποία προϊόντα ήταν τόσο ποιοτικά που το 2014, ένα από αυτά, η φέτα “Βοσκός”, με ελαιόλαδο και βότανα, βραβεύτηκε από ένα διεθνές ερευνητικό διατροφικό πρόγραμμα. Από εκεί κι έπειτα, ξεκίνησαν οι εξαγωγές και σήμερα τα προιόντα των Βοσκών του Ολύμπου έχουν φτάσει στα ράφια της Γαλλίας και της Γερμανίας. Και αυτό, είναι μόνο η αρχή – φυσικά διατίθενται και στην Ελλάδα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε delicatessen Αθήνας & Θεσσαλονίκης.

Η εκπαίδευση των κτηνοτρόφων (10 όταν ξεκίνησε η εκπαίδευση, έχουν ήδη γίνει 20), έγινε στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή ενώ τα μέλη του «Βοσκού» είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και στη δική τους μονάδα παραγωγής.

Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός επιλέχθηκε και προτάθηκε στην Allianz από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το πρόγραμμα “Thought for Food” το οποίο υλοποιεί, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική σχολή και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ). Το πρόγραμμα αυτό, έχει στόχο να στηρίξει τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, ο οποίος συμβάλλει κατά 13% στη γενική απασχόληση και 4% στο Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με μελέτη της πολυεθνικής εταιρείας Συμβούλων McKinsey & Company, θα μπορούσε και να εκτιναχτεί, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.

Ο “Βοσκός” επιλέχθηκε για την πρόθεση και δυνατότητά του να αξιοποιήσει τα εργαλεία που θα του προσφερθούν, για να προχωρήσει σε καινοτομίες και ανάπτυξη της παραγωγής του.


Στη δεκαετία του 50 το Λιβάδι ήταν από τα σημαντικότερα παραθεριστικά κέντρα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, χάρη στο υγιεινό του κλίμα και τα νόστιμα προϊόντα του

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη σχολιάζοντας στο Underwriter τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ανέφερε σχετικά:

«Για εμάς, το παράδειγμα της Allianz είναι ένα ιδανικό παράδειγμα και για άλλες εταιρίες, που με μια μικρή χρηματική δωρεά μπορούν να δώσουν δυνατότητες εκπαίδευσης και εξέλιξης σε νέους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ελληνική ύπαιθρο, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους και τον τόπο τους. Ελπίζουμε την κίνηση αυτή της Allianz να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες, ώστε να αυξήσουμε το αποτέλεσμα για το πρόγραμμα “Thought for Food” και για την ελληνική περιφέρεια, ευρύτερα»

Σύμφωνα με την Τζούλυ Πανάγου, Market Management & Communications Manager της Allianz Ελλάδοςη Ενδυνάμωση των Νέων Ανθρώπων αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Allianz τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο: “Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους και να βοηθήσουμε στο να αξιοποιούν τα ταλέντα τους”, είπε μιλώντας στο Underwriter.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν διάφορες δράσεις για τις οποίες η Allianz Ελλάδος αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη, καθώς η στήριξη που προσφέρει προάγει αίσθημα ευθύνης και ευαισθητοποίησης και διαδίδει αξίες, που ενώνουν και κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο:

[box]Το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο 2ο World Run 2017 που διοργανώθηκε σε επίπεδο Ομίλου, η Allianz Ελλάδος και η Euler Hermes Hellas, με ομάδα 100 δρομέων διένυσαν 15.000 χλμ, κατακτώντας την 32η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν στη διεθνή οργάνωση Παιδικά Χωριά SOS.

Από το 2006, έχει ξεκινήσει η χορηγία της Allianz Ελλάδος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Σκοπός, μεταξύ άλλων, είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό σε όλο τον κόσμο. Όπως μας εξηγεί η κα Πανάγου, η Allianz προσφέρει παροχή ασφάλισης στις ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια των αποστολών μέχρι και τους αγώνες. [/box]

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *