Skip to content

Η Aon Greece πιστοποιείται με ISO διαχείρισης ασφάλειας προσωπικών δεδομένων

Η Aon Greece Α.Ε., θυγατρική της Aon plc (NYSE: AON) που αποτελεί κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως και παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων, συνταξιοδότησης και υγείας, πιστοποιείται από τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Hellas (Μέλος του TÜV AUSTRIA GROUP), σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 27701:2019 Διαχείρισης Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων.

Το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 27701:2019 αποτελεί επέκταση του προτύπου ISO 27001 που κατέχει η εταιρεία και σχεδιάστηκε, προκειμένου να ενισχύσει το υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών με πρόσθετες απαιτήσεις, ώστε να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (PIMS).

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της, στοιχείο που αποτελεί απαίτηση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) ενισχύονται περαιτέρω οι υφιστάμενες πρακτικές που ακολουθεί η Aon σε τοπικό επίπεδο, και είναι σε συνέχεια των πρακτικών που ακολουθεί η Aon διεθνώς για την διασφάλιση των πληροφοριών των πελατών της.

Το ISO 27701 ορίζει τις απαιτήσεις διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων και παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες τόσο για τους υπευθύνους όσο και τους εκτελούντες  την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η Aon Greece με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να διασφαλίσει, παράλληλα με την ασφάλεια πληροφοριών, την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της.

Ο κ. Παναγιώτης Γαλάτης, Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Aon στην Ελλάδα και στην Κύπρο δήλωσε, «Ο Οργανισμός μας δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και προστασία των πληροφοριών των πελατών μας, έχοντας ορίσει συγκεκριμένες διαδικασίες και πολιτικές διεθνώς, τις οποίες ακολουθούμε παραδοσιακά και σε τοπικό επίπεδο. Όλες οι πιστοποιήσεις που κατέχουμε επιβεβαιώνουν την ύπαρξη κατάλληλων διαδικασιών και πολιτικών και αναδεικνύουν την συνεχή δέσμευση στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.»

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *