Skip to content

Η Bupa αποχωρεί από τον κλάδο των ταξιδιωτικών ασφαλειών

Την απόφασή της να αποχωρήσει από τον κλάδο της ταξιδιωτικής ασφάλισης ανακοίνωσε η BUPA Global, καθώς στόχος της είναι να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Διεθνούς Ιδιωτικής Ιατρικής Ασφάλισης.

Όπως ανακοίνωσαν σε κοινό τους μήνυμα προς τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τόσο ο CEO της εταιρείας, Σέλντον Κέντον όσο και ο Γενικός της Διευθυντής, Κόνορ Χίρι, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν στρατηγικής επισκόπησης των διεθνών επιχειρηματικών δράσεών της.

Αναφορικά με το λόγο για τον οποίο προβαίνουν σε αυτές τις αλλαγές, σημείωσαν ότι «η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Bupa Global παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας στο κομμάτι της Διεθνούς Ιδιωτικής Ιατρικής Ασφάλισης (IPMI), όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε μεγαλύτερη αξία».

Και εξήγησαν ότι για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών τέτοιων ώστε οι πελάτες να έχουν μια ακόμα καλύτερη εμπειρία, «έχουμε λάβει την απόφαση να βγούμε από την ταξιδιωτική ταξιδιωτική ασφάλιση για να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας και τους πόρους μας στην ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά IPMI».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει για τους πελάτες της εταιρείας ότι από την 1η Ιουλίου 2021, θα σταματήσουν οι οποιεσδήποτε νέες πωλήσεις συμβολαίων για μεμονωμένο ταξίδι, συμβολαίων για ετήσιο πακέτο ταξιδιών αλλά και συμβολαίων για επιχειρηματικά ταξίδια, ταξίδια στελεχών οργανισμών και ασφαλιστικά συμβόλαια απόδημων Σκανδιναβών που θα περιείχαν ταξιδιωτική κάλυψη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν θα ανανεώνονται υφιστάμενοι ταξιδιωτικοί όροι στα συμβόλαια ή όροι συμβολαίων απόδημων Σκανδιναβών με ταξιδιωτική κάλυψη.

Όπως υπογράμμισαν, θα ενημερώσουν όλους τους πελάτες που επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την επόμενη ανανέωσή τους, ενημερώνοντάς τους ότι η πολιτική τους θα λήξει από την επόμενη ημερομηνία ανανέωσης η οποία ημερολογιακά θα είναι μετά τις 31 Αυγούστου 2021 αλλά και ότι θα τους συμβουλεύσουν προκειμένου να αναζητήσουν εναλλακτική κάλυψη.

Ζήτησαν πάντως να ληφθεί υπόψη από όλους ότι αυτές οι αλλαγές δεν επηρεάσουν τη γκάμα προϊόντων στο κομμάτι της ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα, κάλεσαν τα πρακτορεία να κανονίσουν εναλλακτική κάλυψη για αυτούς τους πελάτες πριν από την ημερομηνία ανανέωσης των συμβολαίων τους, διαβεβαιώνοντας ότι αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για απογοητευτικό νέο για τους πελάτες και ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *