Skip to content

Η Covariance «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα», στα Elevate Greece 2022

Τη σημαντική διάκριση «Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα» έλαβε η Covariance, στον διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022. Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Τα Βραβεία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Μαρίας Συρεγγέλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιου Κυριαζή, εκπροσώπων των Επίσημων και Θεσμικών Υποστηρικτών του Elevate Greece, εκπροσώπων των Ερευνητικών Κέντρων και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Το Βραβείο παρέλαβε η Δ/νουσα Σύμβουλος και Managing Director της Covariance, κα. Ελισάβετ Νίκα, η οποία δήλωσε: «Σήμερα η Covariance βραβεύτηκε ως η Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το οικοσύστημα του Elevate Greece. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά για όλη την ομάδα μας. Η βράβευση αυτή έρχεται σε μία συγκυρία ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς, καθώς χρονικά συμπίπτει με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών που πρόκειται να δώσουν λύσεις και να ανατρέψουν τα δεδομένα στις αυξανόμενες ανάγκες των κλάδων της υγείας και της ασφάλισης. Ευχαριστούμε θερμά το Elevate Greece, καθώς και τους θεσμικούς υποστηρικτές των βραβείων, καθώς με τη συμβολή τους στηρίζουν μία πρωτοβουλία εξαιρετικά σημαντική για την εξωστρέφεια της Ελληνικής Καινοτόμου επιχειρηματικότητας».

Σχετικά με την Covariance:

Η Covariance αξιοποιεί τα ενδοεπιχειρησιακά δεδομένα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ασφάλισης και της υγείας δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για αυτές. Με την πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία των στελεχών της στους δύο κλάδους, προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες αξιοποιώντας μεθόδους βαθιάς μάθησης (Deep Learning) και τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Στον κλάδο της Ασφάλισης η Covariance προσφέρει λύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, για την ανίχνευση και την αποτροπή της ασφαλιστικής απάτης, την βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απαιτήσεων, την ελαχιστοποίηση του κόστους διαμέσου του εντοπισμού υπερχρεώσεων και την ανάπτυξη των πωλήσεων. Στον κλάδο της Υγείας η Covariance προσφέρει καινοτόμα εργαλεία για την ανάπτυξη της ερευνητικής δυνατότητας των οργανισμών υγείας και για την ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας.

Το κρίσιμο σημείο διαφοροποίησης της Covariance είναι η εξειδικευμένη γνώση σε τεχνολογίες αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με την βαθιά γνώση των δύο κλάδων, η οποία της επιτρέπει να δημιουργήσει καινοτομία, εφαρμόσιμη σε όλο το εύρος αυτών των δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία Covariance είναι μέλος του οικοσυστήματος Elevate Greece, μέλος του 10ου κύκλου της πλατφόρμας egg Start-Up της Eurobank, μέλος του NVIDIA world-wide accelerator hub, η πρώτη στην Ελλάδα, πιστοποιημένη SME του European Health Data Evidence Network (EHDEN), και στρατηγικός συνεργάτης πολυεθνικών εταιρειών όπως η SAS και η IRI Worldwide.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *