Skip to content

Η Edenred παίρνει τον τίτλο Aon Best Employer για το 2018

Η Edenred, μέσα από την έρευνα EdenVoice, που έγινε σε συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία Aon και το πρόγραμμα Aon Best Employers, αναδείχθηκε ως Aon Best Employer 2018.

Το EdenVoice, αποτέλεσε την 1η έρευνα εργαζομένων του Ομίλου της Edenred σε παγκόσμιο επίπεδο, και διήρκησε από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου του 2018. Στην έρευνα αυτή, συμμετείχε ανώνυμα το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, 8.500 εργαζόμενοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των 62 εργαζομένων της Edenred Ελλάδος.

Το ερωτηματολόγιο εστάλη ταυτόχρονα σε όλους, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τη μεγαλύτερη εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Όλο αυτό το εγχείρημα είχε σκοπό να συλλεχθούν απόψεις, πληροφορίες και ουσιαστικό feedback, μέσα από το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων ανά τον κόσμο και με την επεξεργασία του υλικού, να σχεδιαστεί ένα ευρύ, σύγχρονο και δυναμικό πλάνο ανάπτυξης σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο.

Η Edenred Ελλάδος, συγκέντρωσε εντυπωσιακά ποσοστά που ανέβασαν το συνολικό σκορ, οδηγώντας την εταιρεία ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη διάκριση. O δείκτης Engagement στη χώρα μας έφτασε σε ποσοστό 89%! Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως το 94% δήλωσε ότι θα παρότρυνε κάποιον φίλο του να αναζητήσει εργασία στον οργανισμό και πως το όραμα της Edenred γίνεται νόημα και σκοπός όλων μέσα στην επιχείρηση. Εργαζόμενοι που αγγίζουν σε ποσοστό το 82% των ερωτηθέντων, είπαν πως ο οργανισμός τους παρέχει έμπνευση, ώστε να δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό στη δουλειά τους, ενώ το 87% εκφράζει την πεποίθηση πως η διοίκηση της εταιρείας και τα ανώτερα στελέχη λειτουργούν με διαφάνεια και είναι ανοικτά στην επικοινωνία. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ποσοστό του 90%, που αισθάνεται ότι το εργασιακό του περιβάλλον αγκαλιάζει και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Η κ. Μαριλένα Σουλογιάννη, HR Director της Edenred Ελλάδος δήλωσε: «Μέσα από το πρόγραμμα EdenVoice, ακούμε τη φωνή μας, τη φωνή των ανθρώπων μας! Μια παγκόσμια πρωτοβουλία του Group της Edenred, που έχει σκοπό να καταγράψει τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των εργαζομένων, να αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη! Η ομάδα της Edenred Greece συμμετέχοντας σε αυτή την έρευνα για 1η φορά, αποτύπωσε σε αριθμούς όλα αυτά, που τόσα χρόνια γνωρίζαμε! Με μια λέξη, την αφοσίωσή μας στην εταιρεία! Μια εταιρεία για την οποία νιώθουμε υπερήφανοι, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και θέλουμε να είμαστε κομμάτι του μέλλοντός της»!

Το Aon Global Best Employers, είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα πιστοποίησης το οποίο μελετά, αξιολογεί, και ανατροφοδοτεί κορυφαίους οργανισμούς που διακρίνονται για τη σχέση με τους εργαζόμενούς τους βάσει τεσσάρων δεικτών: Employee Engagement (Οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι με την κουλτούρα του οργανισμού και διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο το καθημερινό τους κίνητρο), Agility (Οι εργαζόμενοι είναι και οι ίδιοι κοινωνοί της προσαρμοστικότητας, της καινοτομίας και την ανταπόκρισης του οργανισμού στις ανάγκες των πελατών του), Engaging Leadership (Τα στελέχη διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους, με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούν καλύτερα το όραμά τους, αναδεικνύοντας τις αξίες της ομάδας) και Talent Focus (Ο οργανισμός εστιάζει στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων, επενδύοντας στις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες των ανθρώπων του). Οι παραπάνω δείκτες της Aon, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί μετά από 50 χρόνια εμπειρίας σε έρευνες εργαζομένων, εστιάζουν στη σχέση που αναπτύσσει ο οργανισμός με τους ανθρώπους του!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *