Skip to content

Η Eurolife FFH γεμίζει με παιδικά χαμόγελα το Καστελλόριζο

Ταξίδι ενημέρωσης μαζί με την HOPEgenesis για τις οικογένειες του απομακρυσμένου νησιού

Το ακριτικό Καστελλόριζο επισκέφθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, με στόχο την ενημέρωση των οικογενειών του νησιού, και πιο συγκεκριμένα των ζευγαριών που επιθυμούν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, για την υποστήριξη που μπορούν να τους προσφέρουν. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού ενημέρωσης, επισκέφθηκαν και τον χώρο που θα φιλοξενήσει τον παιδικό σταθμό στο νησί, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μετά την Πάτμο, τα Άγραφα, τους Λειψούς και την Κάσο, σειρά στο «ταξίδι» της Eurolife FFH και της HOPEgenesis είχε το Καστελλόριζο. Μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιεί η HOPEgenesis και υποστηρίζει η εταιρεία, η Eurolife FFH δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στις οικογένειες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν παιδιά. Το πρόγραμμα προσφέρει τακτική ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα κατά την κύηση και τον τοκετό από μαιευτήρες και γυναικολόγους, ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και μεταφορά σε μαιευτήρια και κέντρα υγείας, προκειμένου να γεννήσουν.

Για την Eurolife FFH αξία έχει να αποτελεί καταλύτη θετικής αλλαγής στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία και η HOPEgenesis έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους από το 2019, με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία γύρω από το σημαντικό ζήτημα του δημογραφικού. Η Eurolife FFH έχει «υιοθετήσει» 10 συνολικά απομακρυσμένες περιοχές της χώρας (Πάτμος, Άγραφα, Καστελλόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος και Λειψοί) και δημιουργεί από έναν παιδικό σταθμό σε κάθε μία. Μέσα από το πρόγραμμα έχουν μέχρι στιγμής γεννηθεί 98 παιδιά και αναμένονται άλλα 27 το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 3 παιδικοί σταθμοί, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των υπόλοιπων επτά.

Με την επίσκεψή τους στο νησί, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα και παρουσίασαν όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, δήλωσε: «Για εμάς στην Eurolife FFH αξία έχει να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται. Όσο κοντά ή μακριά και αν βρίσκονται. Σήμερα είμαστε στο ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας, και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Για να αποκτήσει ζωή, ένας τόπος πρέπει πρώτα να γεμίσει παιδιά. Είμαστε πολύ περήφανοι που μέσα από το έργο μας γεννιούνται παιδιά που γεμίζουν τον τόπο μας με παιδικά χαμόγελα, και ακόμα πιο περήφανοι που θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο ακριτικό Καστελλόριζο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του νησιού που μας υποδέχτηκαν και που αγκαλιάζουν το πρόγραμμά μας».

Τη σημασία του προγράμματος για το Καστελλόριζο υπογράμμισε και ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την HOPEgenesis και την Eurolife FFH για τη στήριξη που παρέχουν στο νησί μας τόσα χρόνια, χάρη στην οποία έχουν γεννηθεί 10 παιδάκια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ο πρώτος δημοτικός παιδικός σταθμός στο Καστελλόριζο, ο οποίος θα φιλοξενήσει τους μικρούς κατοίκους μας, στηρίζοντας περαιτέρω τις οικογένειες του τόπου μας. Η συμβολή σας είναι ανεκτίμητης αξίας για τα ακριτικά νησιά της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς, είπε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρισκόμαστε σήμερα στο Καστελλόριζο, ένα νησί που στηρίζουμε από την αρχή της δράσης μας, με ιδιαίτερη, συμβολική σημασία. Είμαι διπλά χαρούμενος που σε συνεργασία με την Eurolife FFH και τον Δήμο Μεγίστης προχωράμε στο επόμενο βήμα, δημιουργώντας τον πρώτο δημοτικό παιδικό σταθμό στο νησί. Σας ευχαριστώ όλους για την εποικοδομητική συνεργασία, που ως στόχο έχει να γεμίσει το νησί με παιδικά χαμόγελα».

(Στην κεντρική φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πλοίαρχος (ΥΙ), Διευθυντής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής / ΝΝΑ ΠΝ, Νικόλαος Πετρογιάννης, Δήμαρχος Μεγίστης, Γεώργιος Σαμψάκος, Πρόεδρος HOPEgenesis, Στέφανος Χανδακάς)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *