Skip to content

Η INTERAMERICAN χορηγός του προγράμματος “Μικροί Ροβινσώνες”, για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Στο πλαίσιο του σχεδίου πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” και στον άξονα της υποστήριξης ευπαθών ομάδων και ΑμΕΑ, η INTERAMERICAN συνδέθηκε χορηγικά με το πρωτότυπο πρόγραμμα “Μικροί Ροβινσώνες”, που διοργανώνουν η “Αμφιτρίτη” Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης και η “Greece4all”, με τη συνεργασία της ΕΛΕΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριξε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος με οικονομική συνδρομή για τη φιλοξενία και με χορηγία της ασφαλιστικής κάλυψης ταξιδίου των 17 ατόμων που συμμετείχαν στην πρώτη εξόρμηση: των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, των συνοδών και των θεραπευτών τους, από τα Χανιά στην Αθήνα. Το πρόγραμμα αναψυχής και ξενάγησης των παιδιών στην πρωτεύουσα, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου, περιλάμβανε επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Πλανητάριο, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” και διαδραστική συμμετοχή στο παιχνίδι του “Χαμένου Θησαυρού” στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τα παιδιά επισκέφθηκαν και τη δομή φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, προσφέροντας δώρα στα προσφυγόπουλα.

Ο σκοπός του ταξιδιού -η βιωματική μάθηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών με αναπηρία μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες- συνδέεται με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η INTERAMERICAN για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο πλαίσιο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ. Επίσης, προσθέτει αξία στην πολυετή χορηγική συνεργασία που η εταιρεία έχει αναπτύξει με την ΕΛΕΠΑΠ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *