Skip to content

Interasco: Χορηγός της πρωταθλήτριας Καράτε, Ιωάννας Δελλαπόρτα

Το καράτε, είναι μία πολεμική τέχνη, με ρίζες από την Οκινάβα της Ιαπωνίας. Η λέξη «καράτε» σημαίνει «άδειο χέρι», και πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος που ασκεί τη συγκεκριμένη τέχνη όχι μόνο δε χρησιμοποιεί κάποιο όπλο, αλλά απαιτείται να ξεπεράσει τα προσωπικά του πάθη και την υπερηφάνειά του και να αφοσιωθεί στην τελειοποίηση της τέχνης του. Εκτός από πολεμική τέχνη, το καράτε είναι ένα μαχητικό άθλημα, το οποίο συμβάλλει πολλαπλά στη σωματική και ψυχική μας υγεία, προσφέροντας αυτοέλεγχο, μαχητικότητα, αυτοπεποίθηση, βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης και των αντανακλαστικών. Κατανοούμε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι το καράτε όχι μόνο ως πολεμική τέχνη και άθλημα, αλλά και ως φιλοσοφία ζωής, καθώς διδάσκει σε όποιον το ασκεί την οικοδόμηση της τελειότητας του χαρακτήρα, την καλλιέργεια της συνεχόμενης προσπάθειας και την αποφυγή της βίαιης συμπεριφοράς.

Στη χώρα μας η τέχνη του καράτε εκπροσωπείται επίσημα από την ελληνική ομοσπονδία καράτε, η οποία ξεκίνησε την πορεία της το 1986 ως Ελληνική Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Καράτε, με τη συμμετοχή 15 συλλόγων στους οποίους αθλήθηκαν περίπου 100.000 άτομα. Το 1987, η ομοσπονδία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε και από το 1999 είναι γνωστή με τη σημερινή της ονομασία (ΕΛΟΚ). Η ΕΛΟΚ διοργανώνει αγώνες σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό, όπου μετέχουν διαγωνιζόμενοι με σημαντικές διακρίσεις.

Η Interasco, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που τη διέπει, και στηρίζοντας την ευγενή άμιλλα και τον αθλητισμό είναι υπερήφανος χορηγός της αθλήτριας καράτε Δελλαπόρτα Ιωάννας, συμβάλλοντας στα ταξίδια της στο εξωτερικό και στις εμφανίσεις της. Η Ιωάννα Δελλαπόρτα, είναι μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια, η οποία βγήκε πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2017 στο Kumite Νεανίδων, στην κατηγορία +54 και δεύτερη στην Ελλάδα το 2018 στην κατηγορία +59, και η Interasco της εύχεται να έχει μία λαμπρή αθλητική πορεία και πολλές διακρίσεις στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *