Skip to content

Θετικό μήνυμα από τα Ιωάννινα στο οδοιπορικό της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. για την IDD

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με θετικό απολογισμό, το μεγάλο ακροατήριο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα Ιωάννινα παρακολούθησε την εκδήλωση ενημέρωσης για την IDD την οποία στήριξε το Ε.Ε.Α. παρέχοντας χρήσιμα στοιχεία για την ομαλή εφαρμογή της οδηγίας από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Η εξέλιξη της εκδήλωσης, στην οποία αναγνωρίστηκε η σημασία των νομοθετικών ρυθμίσεων στην αναβάθμιση του επαγγέλματος, επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. να πραγματοποιηθεί οδοιπορικό ενημέρωσης σε πόλεις της χώρας για την IDD και να επιτευχθεί η ενιαία στάση του κλάδου απέναντι σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Ο κ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου, ως  Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μετέδωσε στους παρευρισκόμενους μήνυμα εξελίξεων στην επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ οι οποίες μπορούν να στηριχθούν με στοχευμένες δράσεις. Παράλληλα διατύπωσε την αισιοδοξία του για την ιδιωτική ασφάλιση και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τόνισε πως οι νομοθετικές παρεμβάσεις συντείνουν στην αναβάθμιση του κλάδου. Επίσης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η Κ.Ε.Ε.Ε. και το Ε.Ε.Α. στηρίζουν πανελλαδικά την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης παρουσίασε την IDD και το σύνολο της νέας νομοθεσίας. Έδωσε με σαφήνεια να κατανοήσουν οι παρευρισκόμενοι τα κρίσιμα σημεία της Οδηγίας και ότι οι υποχρεώσεις τους από την IDD κατηγοριοποιούνται και μέσα από τη συστηματοποίησή τους από τον κάθε επαγγελματία εφαρμόζονται. Επίσης οι δύο εκπρόσωποι της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισαν ότι το Ε.Ε.Α. υποστηρίζει με την τεχνογνωσία του την εφαρμογή της Οδηγίας και παρέχει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ι. Μήτσης εξήρε την συνεισφορά του Ε.Ε.Α. στη διαμεσολάβηση και ευρύτερα στην ενίσχυση των Μικρομεσαίων  Επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ιωαννίνων κ. Αλ. Ιωάννου αναγνώρισε το θετικό αποτύπωμα που θα έχει η IDD στην αγορά και χαιρέτισε με αισιοδοξία το μέλλον του επαγγέλματος.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. απάντησαν σε κάθε ερώτηση και έλυσαν απορίες του κοινού, ενώ το οδοιπορικό τους θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, με ανάλογη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ευβοίας, στη Χαλκίδα.

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *