Skip to content

Ξεπεράστε τον ανταγωνισμό με έξυπνες online διαφημιστικές τοποθετήσεις

Αφορμή για το σημερινό άρθρο είναι η έξυπνη διαφημιστική τοποθέτηση της Coca cola στο δημοφιλές site online παραγγελίας φαγητού e-food.gr.

Πρόκειται για μια άκρως πωλησιακή προβολή, στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή.

Ο σπουδαιότερος στόχος του marketing της Coca cola είναι να μας υπενθυμίζει πως βρίσκεται εκεί. Να μας θυμίζει ότι μας αρέσει να πίνουμε το αναψυκτικό όταν θέλουμε να ξεδιψάσουμε ή σαν συνοδευτικό μαζί με το φαγητό.

Δεν υπάρχει καλύτερο σημείο γι’ αυτήν την υπενθύμιση από τη στιγμή της παραγγελίας φαγητού. Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, πέρα από τη διαφήμιση αυτή καθ αυτή, έχουν κάνει κάτι ακόμα καλύτερο: εάν προχωρήσεις στην παραγγελία και δεν έχεις προσθέσει Coca cola στο καλάθι σου, φροντίζει με ένα μήνυμα να σου το υπενθυμίσει. Πανέξυπνο!

 

efood2

Η υπενθύμιση την στιγμή της αγοράς:

efood3

Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι καλές ιδέες είναι για να αντιγράφονται. Γι’ αυτό ας δούμε μερικές πρακτικές εφαρμογές του παραπάνω παραδείγματος στην πώληση ασφαλειών:

  • Προβολή στο τέλος των άρθρων που μιλούν για πιθανούς κινδύνους της υγείας (χορηγία τέτοιων άρθρων σε δημοφιλείς ιστοσελίδες και blogs): Παράδειγμα, άρθρα που μιλούν για παράγοντες που προκαλούν καρκίνο, ή για έρευνες σχετικά με δημοφιλείς ασθένειες (σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος, πάρκιρσον, κτλ)
  • Προβολή στο τέλος άρθρων που αναλύουν ασθένειες και συμπτώματα (ιατρικά sites που επισκέπτεται ο ενδιαφερόμενος να διαβάσει για μία συγκεκριμένη ασθένεια)
  • Προβολή σε κοινότητες που μιλούν για συγκεκριμένες παθήσεις (υπάρχουν forums που μιλούν μόνο για συγκεκριμένες παθήσεις)
  • Προβολή σε κοινότητες αυτοκινητιστών. Πχ, κοινότητα ιδιοκτητών Land Rover. (υπάρχει πληθώρα από forums που ασχολούνται με συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή μηχανές)
  • Διαφήμιση σε site/forum με αγγελίες αγοράς αυτοκινήτου ή μηχανής
  • Αντίστοιχο για τα σκάφη
  • Αντίστοιχο για τις κατοικίες. Διαφήμιση δηλαδή σε ιστοσελίδες με αγγελίες σπιτιών
  • Διαφήμιση σε sites που αναλύουν θέματα για τις συντάξεις και τα εργασιακά
  • Διαφήμιση σε κλαδικά sites συγκεκριμένων επαγγελμάτων: γιατρών, λογιστών, ξενοδόχων, κτλ

Έχετε περισσότερες ιδέες; Προσθέστε τις στα σχόλια!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *