Skip to content

Ιδιαίτερα ξεχωριστή η εκδήλωση για την Ιδιωτική Ασφάλιση

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση της ΕΑΕΕ με την υποστήριξη και της Ένωσης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων αλλά και του ΕΕΑ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, έλαβε χώρα την Τρίτη 10 Νοεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης, την επόμενη μέρα.

Το διαφορετικό και το ξεχωριστό της εκδήλωσης, η μεγάλη δηλαδή αλλαγή στην επι χρόνια πρακτική του τρόπου εορτασμού, ήταν οτι η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και στόχευε στο κοινό. Ήταν μια εκδήλωση δηλαδή που κυρίαρχα απευθυνόταν στο να δώσει τη δυνατότητα στους Αθηναίους να ενημερωθούν για την ιδιωτική ασφάλιση και γενικά για την αξία της ασφάλισης.

Η ανάγκη για εξωστρέφεια της βιομηχανίας είναι δεδομένη. Άλλωστε το Underwriter σε πολλά άρθρα του το έχει αναδείξει. Και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμούμε ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πλατεία Συντάγματος όλη την ημέρα ήταν ένας χώρος να γνωρίσει ο περαστικός την αξία της ασφάλισης μέσα απο μια ιδιαίτερα έξυπνη ιδέα, την ύπαρξη ενός θόλου που προσπαθούσε να αναδείξει βιωματικά τις κακές στιγμές της ζωής μας, που μπορούν να επιφέρουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και στη συνέχεια τον τρόπο που η ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να σε βοηθήσει να πέσεις στα μαλακά, την ώρα που νομίζεις ότι χάνεται ο κόσμος από τα πόδια σου.

Ταυτόχρονα αρκετές νέες κοπέλες εξηγούσαν στους περαστικούς τι γιορτάζεται, τους παρότρυναν να απαντήσουν σε κουιζ με τη χρήση τάμπλετ, και τέλος έδιναν δώρο στο κόσμο μια ομπρέλα με το λογότυπο της ΕΑΕΕ που δεν συμβολίζει τίποτα άλλο παρά την προστασία.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν το μεγάλο ζωντανό Καραόκε που ξεκίνησε περίπου στις 6 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι παρουσιαστές της εκδήλωσης καλούσαν τον κόσμο να επιδείξει τις φωνητικές του ικανότητες.

Αρκετοί άνθρωποι της ασφαλιστικής βιομηχανίας το τόλμησαν. Τόσο στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων όσο και διαμεσολαβούντες.

Το πάρτυ είχε ζωντάνια, ευχάριστες στιγμές αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν ότι είχε και φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα έσοδα από τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα δοθούν στον Δήμο Αθηναίων με σκοπό την ενίσχυση δράσεων για τους αστέγους.

Στην εκδήλωση ήταν αρκετός κόσμος από τα διοικητικά γραφεία των ασφαλιστικών εταιρειών, αρκετοί CEOs και Διευθυντές Πωλήσεων και πλήθος Διαμεσολαβούντων.

Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική αρχή γιατι τις περισσότερες φορές το δύσκολο είναι να τολμήσεις την αλλαγή. Όπως προείπαμε κυρίαρχη αλλαγή ήταν η εξωστρέφεια και το μήνυμα προς τον πολίτη αλλά μια επίσης ενδιαφέρουσα αλλαγή ήταν ότι βλέπαμε τόσο στις προσκλήσεις όσο και στο video wall της εκδήλωσης, μαζί τα λογότυπα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα λογότυπα της Ένωσης των Διαμεσολαβούντων, κάτι που είναι σημαντικό σε εκδηλώσεις εξωστρέφειας μιας και το μήνυμα προς την κοινωνία είναι χρήσιμο να παράγεται από όλους τους ανθρώπους της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Η αρχή λοιπόν έγινε, είναι σίγουρο ότι με βάση την εμπειρία της πρώτης προσπάθειας θα μπορέσει η αγορά κάθε χρόνο αλλά και γιατί όχι και πιο συχνά να αναπτύξει και άλλες τέτοιες προσπάθειες, ώστε να ενημερωθεί ο έλληνας πολίτης όσο γίνεται περισσότερο για την ιδιωτική ασφάλιση. Άλλωστε όπως έδειξε το χθεσινό ρεπορτάζ του Underwriter, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για τη σωστή ενημέρωση των ελλήνων!

Μπράβο λοιπόν στους διοργανωτές, μπράβο σε όσους ήταν εκεί για να βοηθήσουν την επιτυχημένη υλοποίηση της εκδήλωσης και ελπίζουμε και ευχόμαστε ακόμα καλύτερες και πιο δυνατές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *