Skip to content

Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς”: Κύριο μέλημα η ασφάλεια του μαθητή στο δρόμο για το σχολείο

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» φροντίζει για τις ασφαλείς διαδρομές των μαθητών προς και από το σχολείο, υπενθυμίζοντας χρήσιμες συμβουλές για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγούς.

Όλες οι χρήσιμες αυτές συμβουλές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ. Παράλληλα, το Ινστιτούτο συνεχίζει και αυτή τη σχολική χρονιά τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης υπό την έγκριση αφ’ ενός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κι αφ’ ετέρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Κύριος στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά και τις νέες γενιές γενικότερα, τα εφόδια και τα εργαλεία για να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί και υπεύθυνοι πολίτες, σε συνεργασία πάντα με το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών. Με αυτό τον τρόπο, χτίζουμε τα θεμέλια προκειμένου να ανατρέψουμε σταδιακά τα τραγικά νούμερα των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε παιδιά και νέους ηλικίας 4-29 ετών που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Πανελλαδικά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει εκπαιδεύσει, έως σήμερα, περισσότερους από 240.000 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης. Όλες οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εμψυχωτές, με την αγαστή συνεργασία των Δήμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες ασφαλείας για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τηλεφωνικά στο 210 86 20 150, μέσω e-mail: info@ioas.gr ή στο Fax: 210 86 20 007. Δυστυχώς φέτος, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.), αν και παραμένει πιστό στις αρχές του για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα έχει φυσική παρουσία στην τελετή Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά θα παραμείνει κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με το ενημερωτικό κι εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτει μέσω της ιστοσελίδας του σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το υλικό αυτό θα μπορέσει να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στους μικρούς και μεγάλους μαθητές μέσα στη σχολική χρονιά, ενώ με παράλληλες κινήσεις, θα επισημαίνεται σε όλους πόσο σημαντικό είναι οι οδηγοί να σέβονται τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται κοντά από σχολικές μονάδες.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εύχεται και φέτος Καλή σχολική χρονιά με Ασφάλεια, Υγεία και Πρόοδο!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *