Skip to content

Και μετά τη συγκέντρωση, τι;

Παρότι η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες μεθόδους διαμαρτυρίας, απέδειξε με τη συμμετοχή της στην προχθεσινή συγκέντρωση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, ότι το θέμα των αθέμιτων τραπεζικών πρακτικών την απασχολεί και την ευαισθητοποιεί.

Όπως μάθαμε αυτή ήταν και η απάντηση, όταν υψηλά ιστάμενο στέλεχος της ΤτΕ αναφώνησε στο Προεδρείο της ΕΑΔΕ (κατά την παράδοση του ψηφίσματος) “μα είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις;”

Αν οι περιπτώσεις δεν ήταν τόσες πολλές, τότε και η διαμαρτυρία δεν θα είχε προσέλευση.

Ο κόσμος, δεν βγαίνει στο δρόμο για κάτι που δεν τον αφορά.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο δυναμισμός που εξέπεμψε η κινητοποίηση θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για ισχυρότερες πιέσεις προς τους αρμόδιους, ακριβώς επειδή έδειξε ότι αφορά μεγάλο αριθμό Διαμεσολαβητών και άρα κρύβει μεγάλο αριθμό περιστατικών

Κανείς βεβαίως δεν αρνείται –  αυτό φάνηκε και από το ψήφισμα και απο τα πηγαδάκια της συγκέντρωσης – ούτε μπορεί άλλωστε να το κάνει, το δικαίωμα ύπαρξης των εναλλακτικών δικτύων.

(Παρότι ειδικά για το Bancassurance, υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έντονος προβληματισμός για το αν θα πρέπει οι δύο υπηρεσίες, τραπεζικές και ασφαλιστικές, να διαχωριστούν μια και καλή με στόχο ακριβώς αυτό, να διαφυλαχθεί δηλαδή η διαφάνεια στις συναλλαγές με τον καταναλωτή και να παρεμποδιστούν φαινόμενα αθέμιτων πρακτικών).

Άλλο όμως είναι το δικαίωμα ύπαρξης και άλλο το δικαίωμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αυτό δεν μπορεί να το έχει κανείς. Στην ίδια εμπορική δραστηριότητα, είναι απαραίτητο να τηρύνται οι ίδιοι κανόνες και υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τους φορείς της Διαμεσολάβησης, το επόμενο βήμα, ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της κινητοποίησης, είναι η συλλογή περιστατικών για να δημιουργηθεί ένας φάκελος που θα συνοδεύσει τις επικείμενες συναντήσεις με ΔΕΙΑ και Ένωση Τραπεζών. Η πίεση θα συνεχιστεί, οι Διαμεσολαβητές πρέπει να δραστηριοποιηθούν δίνοντας περιστατικά.

Την επομένη της συγκέντρωσης η ΕΑΔΕ εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τα Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιά και όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην εκδήλωση  – μεταξύ αυτών και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων με έγγραφη ανακοίνωση.

Αρκετές ήταν και οι εταιρείες που έστειλαν στα δίκτυά τους το προσκλητήριο της ΕΑΔΕ και το ψήφισμα που προσκομίστηκε στους ανάλογους φορείς.

Για όσους δεν πήγαν  στην οδό Αμερικής μπορείτε εδώ να πάρετε μια γεύση από τα όσα ακούστηκαν -πύρινος ο λόγος του Γ. Χατζηθεοδοσίου- ενώ θα ήταν παράλειψη να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία στη συγκέντρωση του 90χρονου πλέον Μάνου Μάρκογλου, ενεργού από το 1956, και πιστού συνεργάτη της Metlife χωρίς διακοπή από το 1965 –  πρώτα ως Ασφαλιστής και στη συνέχεια Unit Manager και Agency Manager.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *