Skip to content

Και οι Διαμεσολαβητές στο νέο συλλαλητήριο κάτα του Ασφαλιστικού

Νέο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο διοργανώνουν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, μεταξύ αυτών και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Την απόφαση για τη συμμετοχή πήρε η ΕΑΔΕ μετά από εύλογες διαμαρτυρίες και απαίτηση των μελών της διαμεσολαβητών, που βλέπουν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τα εισοδήματά τους να μειώνονται αισθητά από τη μια μέρα στην άλλη εν μέσω ύφεσης, capital controls και αυξημένης φορολογίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα ένας Διαμεσολαβητής, με ετήσια καθαρά έσοδα 18.000 ευρώ, πληρώνοντας εισφορές και φορολογία (χωρίς να υπολογιστεί η  προκαταβολή φόρου μιας και αυτή συμψηφίζεται με την προκαταβολή του προηγούμενου έτους), καταφέρνει να πάει σπίτι του 750 ευρώ το μήνα, από τα 1500 ευρώ περίπου που κερδίζει, αν το ετήσιο εισόδημα διαιρεθεί μηνιαίως. Δηλαδή το 50% των κερδών του πάει κατευθείαν σε κρατικές παροχές.
Ακόμη λοιπόν και αυτός ο εργαζόμενος των 750 ευρώ, που ανήκει στις αδύναμες εισοδηματικά ομάδες (τις οποίες ισχυρίζεται ότι στηρίζει η Κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο), με τις νέες ρυθμίσεις θα χάσει άλλα 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή θα φτάσει να πηγαίνει σπίτι του 650 ευρώ κάθε μήνα. 
Ούτε λόγος να γίνεται βεβαίως για ασφαλιστές που δούλεψαν και πέτυχαν να βγάζουν 25.000 – 30.000 ευρώ το χρόνο και περισσότερο. Αυτοί για να “τιμωρηθούν”(;)  θα πρέπει οι εισφορές τους να διπλασιαστούν έως να τετραπλασιαστούν.
Είναι φυσικό και επιβάλλεται και η διαμεσολάβηση να συμπορευτεί με όλους τους άλλους φορείς με στόχο την ανατροπή της συγκεκριμένης ρύθμισης, η οποία την “αγγίζει” σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Πριν και μετά την ημέρα της πορείας διοργανώνεται σειρά δράσεων όπως συνέντευξη Τύπου, επίσημη ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων καθώς και κοινή συνάντηση διαφόρων φορέων, ενώσεων, ομοσπονδιών, εργαζομένων και συλλόγων.
Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει αποσταλεί και η επίσημη ανακοίνωση – πρόσκληση της ΕΑΔΕ για την επίσημη συμμετοχή της διαμεσολάβησης στις διαμαρτυρίες.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *