Skip to content

Καλύτερα οργανωμένο το “Τυπώνω – Πληρώνω” της Κύπρου

Πρίν από δύο περίπου εβδομάδες εκδόθηκαν από την εποπτική αρχή της Κύπρου κάποιες Οδηγίες σχετικά με την απόδοση ασφαλίστρων όταν αυτά εισπράττονται από τους Διαμεσολαβητές, καθώς και σχετικά με τον τρόπο καταβολής των προμηθειών.

Ο Διαμεσολαβητής ευθύνεται ως ο θεματοφύλακας για κάθε ποσό που εισπράττει, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα και πρέπει να το αποδώσει με βάση τις υποχρεώσεις που ορίζει η σύμβασή του και πάντως όχι πάνω από τις 7 εργάσιμες ημέρες.

Αντίστοιχα, ο Έφορος επιβάλλει και στις ασφαλιστικές εταιρείες να καταβάλουν τις προμήθειες προς τους Διαμεσολαβητές  εντός των 7 πρώτων ημερών του επόμενου μήνα από τον μήνα που εισπράχθηκαν και αποδόθηκαν τα ασφάλιστρα.

Προϋπόθεση για αυτό η σχετική σύμβαση ή  ρητή εξουσιοδότηση προς τον Μεσίτη για το σχετικό δικαίωμα.

Ο Έφορος δίνει μεταβατική περίοδο εφαρμογής 9 μήνες μιας και θέτει ως ανώτατο όριο έναρξης ισχύος την 1/1/18.

Εύλογο διάστημα προσαρμογής μιας και για τη διάρκεια αυτού του 9μήνου ο Διαμεσολαβητής  μπορεί κάλλιστα, όποιο χρεωστικό υπόλοιπο και αν έχει, να αναπτύξει ένα λογικό σχέδιο αποπληρωμής – το οποίο πρέπει να έχει κοινοποιήσει στον Έφορο.

Θετικό το ότι παρέχεται περίοδος προσαρμογής της αγοράς – κάτι που δεν ίσχυε πάντα στις καταιγιστικές αλλαγές που κατέκλυσαν την ελληνική αγορά τα τελευταία δύο χρόνια.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *