Skip to content

Κατακτώντας τον κόσμο Μαζί: Η ομάδα της Generali στη Νέα Ζηλανδία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε μια από τις πιο μακρινές γωνιές του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία βρέθηκαν πρόσφατα οι κορυφαίοι Συνεργάτες της Generali, νικητές του διαγωνισμού πωλήσεων 2015. Μετά από μια απαιτητική «διαδρομή» σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με πολλαπλές προκλήσεις αλλά και αξιοσημείωτες επαγγελματικές κατακτήσεις, οι άνθρωποι της Generali έφτασαν στη δική τους «Ιθάκη», τη γη του «μακριού, λευκού σύννεφου», όπως αποκαλείται στην γλώσσα των Μαορί, η πανέμορφη αυτή χώρα.

DSC_6271

Για μία ακόμη χρονιά υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα ακόμη ταξίδι σταθμός, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των Συνεργατών αλλά και της εταιρείας, η οποία παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, μένει πιστή στην δέσμευση της για τη συνεχή ανάπτυξη αλλά και την ουσιαστική στήριξή τους. Έτσι, συνεχίζει ακούραστα να θέτει τους μελλοντικούς της φιλόδοξους στόχους και να ανεβάζει τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Νέα Ζηλανδία μάγεψε τους 65 συμμετέχοντες με το ανεπανάληπτο φυσικό της τοπίο. Τα καταπράσινα βουνά, οι λίμνες, τα ποτάμια με τα κρυστάλλινα νερά, τα φιόρδ και οι παγετώνες, πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα για τους ταξιδιώτες της Generali, δικαιώνοντας την όποια κούραση επήλθε από το πολύωρο ταξίδι, κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου. Η ξεχωριστή ομορφιά της χώρας συγκλονίζει και δικαιολογημένα προσελκύει ξανά και ξανά τους διεθνείς κινηματογραφικούς προβολείς, αποτελώντας το φαντασμαγορικό σκηνικό πολλών επιτυχημένων παραγωγών, η πιο διάσημη από τις οποίες ήταν και η φημισμένη τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

DSC00852

Σε αυτό το ξεχωριστό περιβάλλον, οι «πρωταθλητές» της Generali είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά γιατί η χώρα χαρακτηρίζεται και ως «Μέκκα της Αδρεναλίνης», ως κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις των extreme sports. Για μία ακόμη φορά, οι Συνεργάτες της Generali διακρίθηκαν για τις αντοχές τους και τις επιδόσεις τους σε όλες τις δοκιμασίες, όπως άλλωστε το έπραξαν και στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, στον επαγγελματικό στίβο!

DSC00808

Η περιπέτεια ξεκίνησε από την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση τη Σιγκαπούρη. Εδώ, οι ταξιδιώτες της Generali είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύντομη στάση για να πάρουν μια μικρή γεύση από μια διαφορετική μεγαλούπολη – σύμβολο ενός κόσμου που στηρίζεται σε μία μεγάλη ιστορική παράδοση, αλλά εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο, πρότυπο οικονομικό δημιούργημα. Το ταξίδι συνεχίστηκε με μία ακόμη πολύωρη πτήση, για να φτάσει η επίμονη ομάδα στον πιο μακρινό προορισμό που έχει επέλεξε μέχρι τώρα οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα: το Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Το Βόρειο Νησί της χώρας, εντυπωσίασε εξαρχής με την ηρεμία του. Γρήγορα όμως η ομάδα της Generali ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη, πραγματοποιώντας μια πρωτότυπη διαδρομή στον εξωτερικό διάδρομο του υψηλότερου πύργου της πόλης, σε ύψος 192 μέτρα! Το Sky Tower, φιλοξένησε τους δραστήριους επισκέπτες, ενώ οι ακόμα πιο τολμηροί πραγματοποιήσαν το φημισμένο Sky Jump, ένα ελεγχόμενο κάθετο άλμα από τα 192 μέτρα. Ακολούθησε η χαλαρή «προσγείωση» στην φημισμένη μαρίνα του Auckland, σημείο-σταθμός του America’s Cup.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και από τον ουρανό την μία ημέρα, στα έγκατα της γης την επόμενη, σε μια ‘’κατάδυση” στις σπηλιές Waitomo! Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο και ένας από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της Νέας Ζηλανδίας. Εδώ, οι Συνεργάτες της Generali είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ονειρική ατμόσφαιρα μιας «έναστρης νύχτας», ένα μοναδικό φαινόμενο που δημιουργούν εκατομμύρια μικροσκοπικές «πυγολαμπίδες» οι οποίες φωλιάζουν στα τοιχώματα των σπηλαίων και εκπέμπουν ένα ξεχωριστό μπλε–πράσινο φως. Οι πιο δραστήριοι της ομάδας ακολούθησαν την διαδρομή του «Μαύρου Λαβύρινθου» όπου αναρριχήθηκαν στους βράχους των σπηλαίων, έκαναν rafting στα υπόγεια ρεύματα περνώντας μέσα από καταρράκτες, για να απολαύσουν, τέλος, μια πρωτότυπη βαρκάδα στα σκοτεινά περάσματα των σπηλαίων υπό το φως των φωτεινών «αστεριών». Η συνέχεια υπήρξε εξίσου παραμυθένια για τους ακούραστους εκδρομείς. Προορισμός το μυθικό χωριό των Hobbit, κατοίκων της Μέσης Γης των θρυλικών ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Εδώ περιηγήθηκαν σε ένα μαγικό χώρο, το οποίο διαφυλάχτηκε στο ακέραιο μετά τα γυρίσματα των ταινιών, και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο, ζωντανό σκηνικό ταινίας στο κόσμο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

DSC00707

Οι επόμενες ημέρες υπήρξαν εξίσου συναρπαστικές για τους ταξιδευτές της Generali, καθώς πέρασαν στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, στη γραφική πόλη Queenstown για να ζήσουν νέες περιπέτειες. Χτισμένο πάνω στις όχθες μιας λιμνοθάλασσας και περικυκλωμένο από εντυπωσιακά, ψηλά βουνά, τα λεγόμενα Remarkables, το Queenstown δικαίως έχει βραβευτεί ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο από την online κοινότητα των ταξιδευτών του tripadvisor.

DSC_0006

Η γνωριμία με το Νότιο Νησί, ξεκίνησε γεμάτη περιπέτεια και δράση. Το Εθνικό Πάρκο Mt. Aspiring National Park και ο ποταμός Dart River αποτέλεσαν το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να έρθουν οι εξερευνητές της Generali σε επαφή με την απαράμιλλη ομορφιά της ανέγγιχτης φύσης της Νέας Ζηλανδίας. Σε μια δασική έκταση γεμάτη φιόρδ, βραχώδης ακτές, λίμνες και καταρράχτες, η παρέα πραγματοποίησε αξέχαστες διαδρομές με ταχύπλοα, απολαμβάνοντας εικόνες ενός συγκλονιστικού κόσμου. Η μέρα έκλεισε με μια ατμοσφαιρική κρουαζιέρα με το ιστορικό ατμόπλοιο TSS Earnslaw.

Την επόμενη ημέρα επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα, από μικρά αεροπλάνα που πραγματοποίησαν διαδρομές που κόβουν την ανάσα μέσα από το βουνά, μέχρι και νωχελικές βόλτες με μικρό κρουαζιερόπλοιο στα κρυστάλλινα νερά του φιόρδ, ώστε να βιώσουν στο απόλυτο οι άνθρωποι της Generali… τον επίγειο παράδεισο που ονομάζεται Milford Sound. Μια παραμυθένια περιοχή δυτικά του Queenstown, το Milford Sound δικαίως ψηφίστηκε το 2008 ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός του κόσμου. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την τέλεια αρμονία του τοπίου.

DSC00919

Με την επιστροφή στο Queenstown ξεκίνησε σιγά σιγά και το ταξίδι της επιστροφής. Το τελευταίο βράδυ η οικογένεια της Generali παραβρέθηκε στο καθιερωμένο, επίσημο δείπνο, κάνοντας μια φωτογραφική αναπόληση όλων των όμορφων στιγμών του ταξιδιού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Πάνος Δημητρίου επιβεβαίωσε «τη δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους Συνεργάτες της, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους και ανταμείβοντάς τους για τις επιδόσεις τους».

Η βραδιά έκλεισε με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους στον επόμενο προορισμό-έπαθλο. H πυξίδα της Generali γυρίζει 180º, και εστιάζει στην Κοστα Ρίκα – Παναμά ως το επόμενο ταξίδι – στόχο για τους κορυφαίους του Δικτύου!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες (φωτό: Ιάκωβος Διζικιρίκης):

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *