Skip to content

«Κλειδωμένο» το deal για πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC

Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC μετά και το κρίσιμο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο είχε προαναγγείλει το underwriter.gr.

Του Χρήστου Γαβαλά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παύλου Μυλωνά έγινε δεκτή και περιλαμβάνει αύξηση του ποσοστού προς πώληση στο 90% από 80%.

Το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλλει το fund ανέρχεται σε 410 εκατ. ευρώ (το 100% είχε αποτιμηθεί στα περίπου 460 εκατ. ευρώ), ενώ το υπόλοιπο 10% θα παραμείνει στην Εθνική Τράπεζα, η οποία και θα υπογράψει συνεργασία με το CVC για το θέμα του bankassurance με διάρκεια 12 ετών.

Η έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει το 40,6% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας είναι το επόμενο βήμα και αναμένεται ότι θα γίνει μέσα στο Μάρτιο.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν και θα έχει αλλάξει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη λύνει μετά από πέντε χρόνια ένα φλέγον ζήτημα το οποίο αποτελούσε και υποχρέωση της Εθνικής προς στη DG Comp για την πώληση της θυγατρικής της.

Η συμφωνία έχει προκαλέσει πάντως αντιδράσεις από τους εργαζόμενους της εταιρείας που με επιστολή τους χθες μιλούν για «ξεπούλημα» και προτείνουν εναλλακτικά τη δημόσια προσφορά μέσω της οποίας εκτιμούν ότι θα εξασφαλιζόταν υψηλότερο τίμημα.

Αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την προωθούμενη πώληση κάνοντας λόγο για «πολύ χαμηλό αντίτιμο».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *