Skip to content

Κοπή πίτας στον ΣΕΜΑ

Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον, με τη συμμετοχή όλων των μελών του, το Δ.Σ. του ΣΕΜΑ έκοψε στα γραφεία του Συνδέσμου,  την πρωτοχρονιάτικη πίτα επισφραγίζοντας έτσι μια δημιουργική χρονιά και κυρίως ομαδική και αποτελεσματική συνεργασία.

Στις αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική αγορά λόγω εφαρμογής του Solvency II, στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ώστε να τονωθεί η ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή, αλλά και στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει συνολικά ο κλάδος ώστε να συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια του επιχειρείν για την επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επικεντρώθηκαν οι αναφορές των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΜΑ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Καραβίας, αφού ευχήθηκε το 2016 να είναι μια ακόμη δημιουργική χρονιά για τα μέλη του ΣΕΜΑ ώστε να συνεχίσουν να δρουν επιτυχώς με ομαδικό πνεύμα, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το Δ.Σ. για την προσφορά του στον κλάδο, επισημαίνοντας ότι στη πλειοψηφία τους τα μέλη του ΣΕΜΑ αφιερώνουν σημαντικό μέρος του πολύτιμου χρόνου τους συμμετέχοντας στα κοινά της αγοράς.

Τόνισε, δε, ότι και το 2015 τόσο οι επιτροπές του Συνδέσμου όσο και όλο το Δ.Σ. εργάστηκαν με μεθοδικότητα για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του κλάδου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης των ισορροπιών και διαχείρισης με ορθολογικότητα όλων των θεμάτων και προβλημάτων με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η αγορά.

Αναφερόμενος στο 2016, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι το Δ.Σ. θα συνεχίσει τις επιμέρους δράσεις του, που αφορούν σε θεσμικά ζητήματα, στις υπό σχεδιασμό νομοθετικές παρεμβάσεις, στην εκπαίδευση των μεσιτών, στην ανάληψη δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σε εκδηλώσεις προβολής του θεσμού, σε πρωτοβουλίες δηλαδή οι οποίες περιλαμβάνονται μόνιμα στην ατζέντα δράσεων του Συνδέσμου, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο θεσμό της διαμεσολάβησης στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στη χρονιά που πέρασε, τόνισε, εκείνο που κυριάρχησε στο Σύνδεσμο ήταν η ποιότητα στις σχέσεις συνεργασίας των μελών του Δ.Σ., καθώς και η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία έδρασαν τα μέλη των επιτροπών του ΣΕΜΑ. Ειδική αναφορά έκανε στην Επιτροπή Μελών,  Προστιθέμενης Αξίας και Εκπαίδευσης, στην Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων και στην Επιτροπή Επικοινωνίας, οι οποίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2015, όπως είπε, έδρασαν με δυναμικότητα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *