Skip to content

Υδρόγειος: Απέκτησε την πιστοποίηση που προστατεύει απο κυβερνοεπιθέσεις

H Υδρόγειος Ασφαλιστική έγινε η πρώτη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση ISO για το σύστημα ασφαλείας των πληροφοριών και το σχεδιασμό επιχειρησιακής  συνέχειας σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Κώστας Αργυρόπουλος, υπεύθυνος Ασφαλείας των Πληροφοριών και Προστασίας των Δεδομένων στην Υδρόγειο Ασφαλιστική

Ο υπεύθυνος Ασφαλείας των Πληροφοριών και Προστασίας των Δεδομένων της, κ. Κώστας Αργυρόπουλος μιλά στο Underwriter.gr για τη σημασία της απόκτησης των ISO 27001 & ISO 22301, πιστοποιητικά που επικυρώνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της εταιρείας:

«Η απόκτηση των δύο αναγνωρισμένων αυτών πιστοποιήσεων δημιουργεί προστιθέμενη αξία στη σχέση με τους πελάτες και συνεργάτες μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή όπου η τεχνολογία αποτελεί τον καταλύτη των εξελίξεων και όπου οι επιχειρήσεις οφείλουν να είναι προετοιμασμένες απέναντι σε κάθε είδους απρόβλεπτα γεγονότα που ενδέχεται να επηρεάσουν τη λειτουργία τους», σημειώνει.

Το ISO 27001 διασφαλίζει την εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των
πληροφοριών αυτών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Αργυρόπουλος εξηγεί γιατί  δεν επαρκούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την προστασία από απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της εταιρείας: «Είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό να προστατεύει την πληροφορία και τα κρίσιμα στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών υποδομών που χρησιμοποιούν, αποθηκεύουν και  διαβιβάζουν όλα αυτά. Για την προστασία αυτή δεν αρκούν μόνο οι τεχνικοί έλεγχοι. Χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των κινδύνων καθώς και μέτρα και ελέγχους σε όλο το εύρος της επιχείρησης, σε διοικητικό, διαχειριστικό, λειτουργικό και νομικό επίπεδο, μεταξύ άλλων».

Η απόκτηση του ISO 27001 αποτελεί ισχυρή, ανεξάρτητη απόδειξη εναρμόνισης με τη νομοθεσία, τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές και τους κανονισμούς που αναφέρονται στην ασφάλεια των  δεδομένων. Εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μίας σημαντικής στρατηγικής κατεύθυνσης της Διοίκησης της Υδρογείου, που ως κύριο στόχο έχει την ενίσχυση και την προστασία του οργανισμού και, κατά συνέπεια, των πελατών, συνεργατών και άλλων σημαντικών εμπλεκόμενων μερών, μέσω της πρόληψης και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων από κακόβουλα συμβάντα . Το κυριότερο, το κόστος για να δημιουργήσει μια εταιρεία όλες αυτές τις υποδομές και να λάβει κατόπιν και την πιστοποίηση, είναι σαφώς  μικρότερο από αυτό που θα προέκυπτε κατόπιν κυβερνοεπίθεσης.

“Εκτός των άνω, η απόκτηση του ISO ενισχύει οργανωτικά και λειτουργικά την εταιρεία, ενώ αποδεικνύει στην αγορά και την ευρύτερη κοινωνία την ισχυρή δέσμευση της εταιρεάις απέναντι στο θέμα της ασφάλειας των πληροφοριών και συνεπάγεται ποιοτικότερες, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες προς τους πελάτες και συνεργάτες μας”, τονίζει ο Κώστας Αργυρόπουλος.

Αυτό με τη σειρά του, συμπληρώνει, «μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε διάφορα επίπεδα, από την αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών, την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας έως την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών και συνεργατών μας».

Το ISO 22301 αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Ιούνιο του 2020 και αφορά στο Σύστημα Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Το συγκεκριμένο εστιάζει στην θωράκιση της εταιρείας απέναντι σε κάθε είδους έκτακτα γεγονότα και στη διασφάλισης της απρόσκοπτης παροχής των ασφαλιστικών της υπηρεσιών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε και αξιοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατά την τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *