Skip to content

Μέχρι το τέλος του 2021 η ολοκλήρωση της εξαγοράς AXA από την Generali

Το οργανόγραμμα της εξαγοράς και συγχώνευσης τμημάτων μεταξύ Generali και AXA θα συζητηθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο ενώ στο τέλος του α’ εξαμήνου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των τυπικών εγκρίσεων της εξαγοράς από το ελληνικό Δημόσιο. Βάσει των συνθηκών αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της AXA από την Generali.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Στελέχη από τους δύο ομίλους βρίσκονται σε επικοινωνία με στόχο να διαμορφωθεί η “επόμενη ημέρα” στον όμιλο, να ετοιμαστούν οι εκθέσεις με τις αρμοδιότητες και τις ανάγκες των τμημάτων, τα προϊόντα που θα διατίθενται και γενικότερα οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν και να δώσουν υπεραξίες.

Ερωτηματικά για τους κοινούς συνεργάτες των AXA- Generali

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί αφ’ ενός στην ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής σε μία κοινή βάση δεδομένων και αφ’ ετέρου στην ενημέρωση των συνεργατών-διαμεσολαβητών των δύο πλευρών για τα αποτελέσματα της εξαγοράς και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη διαμεσολάβηση.  Γενικότερα, ο συνολικός αριθμός των διαμεσολαβητών που πουλούν σήμερα προϊόντα Generali και AXA μπορεί να  έχει απώλειες στις προμήθειες, αφού πλέον θα εισπράττουν μόνο από έναν όμιλο.  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιπτώσεις που υπάρχουν και οι δύο συνεργασίες, θα συνυπολογιστεί η παραγωγή κάθε διαμεσολαβητή και θα οριστούν νέες προμήθειες προς όφελός τους.

Το μεγάλο στοίχημα της συνεργασίας με την Alpha Bank

Την ίδια στιγμή, η Alpha Bank εισέρχεται σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Assicurazioni Generali (Generali), για τη διάθεση μέσω του Δικτύου της προϊόντων γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας. Η αρχική διάρκεια της συμφωνίας είναι 20 έτη και εδράζεται σε μία στρατηγική ανάπτυξης, με έμφαση τα ψηφιακά μέσα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας «η νέα συνεργασία αξιοποιεί την εξαγορά του ελληνικού βραχίονα δραστηριοτήτων της ΑΧΑ από την Generali, μία σημαντική επένδυση από έναν διεθνή ασφαλιστικό όμιλο στην Ελλάδα».

Το νέο συμβόλαιο αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ στην περίοδο, με άνω του 85% αυτών να διοχετεύεται στην Alpha Bank.  Η εκτιμώμενη παρούσα αξία της συνεργασίας είναι άνω των 300 εκατ. για την Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της περιόδου θα υπάρξει τριπλασιασμός των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, που θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των προμηθειών που θα εισπράττει η Τράπεζα.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία αξίας μέσω συνδυασμού σταθερής αμοιβής, προμηθειών, υπερτιμήματος για επίτευξη πωλήσεων και συνεισφοράς σε κονδύλια προώθησης της συνεργασίας.

Έμφαση θα δοθεί στην καινοτομία στα προϊόντα, digital κανάλια και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη καθώς και στην αύξηση της αυτοματοποίησης μεταξύ των δικτύων παραγωγής και προώθησης προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των σημείων πώλησης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *