Skip to content

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση διαμεσολάβησης ΕΑΔΕ & Επιμελητηρίων

Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, η 3η ετήσια συνάντηση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που την ευθύνη της συνδιοργάνωσης είχαν η ΕΑΔΕ και τα Επιμελητήρια Πειραιά, Αθηνών, Θεσσαλονίκης.
Παρουσία πλήθους Συναδέλφων, του Δημάρχου Πειραιά, κ. Μώραλη, της Πολιτείας, της Ασφαλιστικής Αγοράς και των Θεσμικών Φορέων παρουσιάσθηκαν οι επιπτώσεις του νέου ρυθμιστικού πλαισίου SOLVENCY στις Εταιρείες και την Διαμεσολάβηση,καθώς και οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σύμφωνα με την Πράξη 45 της Τραπέζης της Ελλάδος, για την επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση των Διαμεσολαβούντων.Εν συνεχεία, αναλύθηκε ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης και η δυνατότητα σύμπραξης για την επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος της χώρας.

2015-10-29 ΕΕΑ Συνάντηση ασφαλιστών  IMG_8647
Το Προεδρείο, αποτελούμενο από τους εκπροσώπους των τριών Επιμελητηρίων, κ.κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου – ΠροέδρουΕΕΑ, ΚωνσταντίνουΜαρκουλιδάκη– Οικονομικού Επόπτη ΕΕΠ, και ΚυριάκουΜερελή – ΑντιπροέδρουΕΕΘ, έδωσε την δυνατότητα να αναλυθούν τα θέματα που παρουσιάσθηκαν στα πάνελς των συζητήσεων.
Και συγκεκριμένα :
Στο 1ο Πάνελ, που είχε θέμα το «SOLVENCY και τις επιπτώσεις στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές» και που συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης του InsuranceWorld, έλαβαν μέροςοι κ.κ. Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος DASHELLAS, Όλγα Νικολαίδη, Γεν. Γραμματέας Π.Ο.Α.Δ., Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος Π.Σ.Α.Σ., ΈλπηΚαράμπαλη, Υποδιευθύντρια KPMG, Δέσποινα Ξενάκη, LeaderDΕLOITTE.
Στο 2ο Πάνελ, με θέμα : «Εκπαίδευση και Επαναπιστοποίηση Διαμεσολαβούντων» και με συντονιστή τον κ. Γιάννη Βερμισσώ του insurance-eea, μετείχαν οι κ.κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γεν. Διευθύντρια Ε.Α.E.Ε. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος Ε.Ε.Α.Ε., Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος Π.Σ.Σ.Α.Σ., Νικόλαος Ζάχος, Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ, Βλάσσης Γαδ, Διεύθυνση Εκπαίδευσης EUROLIFE.
Στο 3ο Πάνελ, με θέμα : «Οι Εξελίξεις στην Ασφαλιστική Αγορά – Ταμπού και ανάγκη» και με συντονιστές τους κ.κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο, Δημοσιογράφο, και Δημήτρη Ρουχωτά, Εκδότη της «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» έλαβαν μέρος οι κ.κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Αλέκος Παπαδόπουλος, Τέως Υπουργοί, όπου με τις ομιλίες τους εισήγαγαν στο θέμα και τους υπολοίπους συμμετέχοντες τους κ.κ. Παναγιώτη Δημητρίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο GENERALLI, Δημήτριο Μαζαράκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο METLIFE, Γεώργιο Καραβία, ΠρόεδροΕ.Α.Δ.Ε. και Σ.Ε.Μ.Α., Αλέξανδρο Ραφαηλίδη, Πρόεδρο Π.Ο.Α.Δ., καιτους δημοσιογράφουςκ.κ.EυγενίαΤζώρτζη και Αμαλία Κάντζου και κ. Στέφανο Κοτζαμάνη.
Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση της απάντησης όλων των ερωτημάτων που ετέθησαν γραπτά και ηλεκτρονικά πριν και κατά την διάρκεια της συζήτησης, και της συνέχισης της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των θεμάτων της Διαμεσολάβησης που είναι παρόντα και πάντα επίκαιρα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *