Skip to content

Μια ημερίδα για Ηγέτες, από την GAMA Hellas

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, 0 ΠΣΣΑΣ διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο “LEADERS Growing LEADERS”. Βασικός ομιλητής θα είναι o Quincy M. Crawford, διακεκριμένος και πολύπειρος εισηγητής της GAMA, Διεθνή Οργανισμού που ειδικεύεται σε εκπαίδευση στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση από διακεκριμένους Συντονιστές με μακρόχρονη εμπειρία για θέματα που αφορούν όλο το εύρος του management Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Η συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Ημερίδα είναι η τρίτη κατά σειρά η οποία πραγματοποιείται με βασικό εισηγητή από την GAMA International και η πρώτη από την ίδρυση της GAMA HELLAS.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΕΑ και με την πολύτιμη στήριξη Ασφαλιστικών Εταιριών – χορηγών. Παρακάτω, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής της Gama Hellas, μιλούν για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στον Διεθνή Οργανισμό:

Κλέαρχος Πεφάνιος – International Life, Πρόεδρος GAMA Hellas

Ο Quincy M. Crawford αποχώρησε απο το επάγγελμα σε ηλικία 65 ετών και απο τότε ταξιδεύει σε όλο το κόσμο δίνοντας ομιλίες. Την περασμένη χρονιά οι Συνεργάτες του έφεραν 60 εκ. δολάρια σε νέα παραγωγή. Εχει δημιουργήσει εκατοντάδες Συμβούλους πολύ υψηλής δυναμικής που επιτυγχάνουν επιδόσεις “top of the table” στο MDRT. Αποτελεί τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι ένας άνθρωπος τέτοιου βεληνεκούς, με παγκόσμια καταξίωση, επισκέπτεται τη χώρα μας για να μας μιλήσει. Ο Quincy Crawford δημιούργησε μια δικιά του σχολή – η μεγάλη του επιτυχία είναι ότι «ανέθρεψε» μια γενιά Μanager που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστούν στην αμερικανική αγορά. Το βασικό του μότο, είναι ότι ο Μanager έχει δύο δουλειές να κάνει. Η μια είναι η Προσέλκυση (Recruitment) και η άλλη…όλα τα υπόλοιπα. Η εκδήλωση της Παρασκευής είναι μια εκδήλωση που κανείς Συντονιστής και Πράκτορας δεν πρέπει να χάσει. Παρακολουθώντας τον Quincy, μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει. Για να γίνει κάποιος μέλος στην Gama Hellas το κόστος είναι μόλις 150 ευρώ ενώ στην Αμερική τα μέλη πληρώνουν 400 ευρώ το χρόνο. Τα μέλη της Επιτροπής της Gama Hellas είναι οι Ιωάννης Τοζακίδης (Interamerican), Θανάσης Κατσιγιάννης (ING), Εβίτα Λαμπαδιάρη (International Life) και Δημήτρη Γαβαλάκη (Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ).

Γιάννης Τοζακίδης – Interamerican, μέλος Επιτροπής GAMA Hellas

Από το 1998 μέχρι σήμερα, έχω παρακολουθήσει 15 διεθνή συνέδρια της GAMA. Έχω εφαρμόσει πολλά πράγματα, βεβαίως αυτά τα οποία επιτρέπονται βάσει της νομοθεσίας και της αγοράς στην οποία βρισκόμαστε εμείς. Το πιο σημαντικό πιστεύω πως είναι να εμπνέεσαι, όχι απλώς να αντιγράφεις. Με τη GAMA, συμβαίνει ακριβώς αυτό, αλλάζεις τη φιλοσοφία σου, τα κάνεις όλα οργανωμένα και προγραμματισμένα, όχι μόνο ως προς την καθημερινότητα αλλά και ως προς το μέλλον σου. Βάζεις σε ράγες τη δουλειά σου, για να πηγαίνεις εκεί που θέλεις, για να φτάνεις στον προορισμό σου. Προϋπόθεση ωστόσο για να γίνουν όλα αυτά είναι να έχεις ελεύθερο μυαλό. Να μπορείς να ακούς. Και αφού έχεις ακούσει, τότε μόνο να κριτικάρεις. Πολλοί κριτικάρουμε πριν ακούσουμε, έτσι χάνουμε το πλεονέκτημα του να δοκιμάζουμε πράγματα. Μοιραία, κολλάμε τότε στην πρώτη, μέτρια εκ των πραγμάτων, προσπάθεια. Αν μπούμε στο ρέμα προχωράμε. Όταν όμως δυσκολέψουν τα πράγματα, όταν στενέψει η αγορά, εκεί αρχίζει να φιλτράρεται και να ξεχωρίζει ο επαγγελματίας. Επαγγελματίας ειναι αυτός που έχει έμπνευση, όραμα, όνειρα και πάθος. Το μεγαλύτερο όφελος που πήρα από την GAMA είναι να συνειδητοποιήσω ότι μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα απ’ όσα νόμιζα επαγγελματικά. Μεγάλωσε ο ορίζοντάς μου, ανέβηκε η «οροφή» και κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν φραγμοί. Η GAMA είναι παγκόσμιος οργανισμός , με άτομα απο οποιαδήποτε φυλή, οποιαδήποτε κουλτούρα, που όμως έχουν ένα κοινό όραμα: να γίνουν καλύτεροι. Συνομιλώντας, ακούγοντας, βλέποντας, κρίνοντας. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ως προς την GAMA Hellas, η προσπάθεια είναι ολοκληρωτικά εθελοντική και ξεκίνησε από τον Κλέαρχο Πεφάνιο. Με την GAMA Hellas δίνεται η μοναδική ευκαιρία στους Έλληνες Διαμεσολαβητές να έχουν πρόσβαση σε μια παγκόσμια βιβλιοθήκη. Να μάθουν, να δουν, να εφαρμόσουν, πολλά και εξαιρετικά συστήματα και ιδέες. Επετεύχθη εκπληκτική συμφωνία απο την πλευρά των Αμερικανών – η ετήσια συνδρομή που κοστίζει 400 ευρώ περίπου, προσφέρεται τώρα στους Έλληνες στα 150 ευρώ. Θα ήταν λάθος στην Ελλάδα να μην εκμεταλλευτούμε ένα τέτοιο παράθυρο γνώσης. Η συγκυρία είναι μοναδική και η ευκαιρία ανεκτίμητη.

Αθανάσιος Κατσιγιάννης – ING, μέλος Επιτροπής GAMA Hellas

Μέσα από την GΑΜΑ σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις επίπεδο στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη δουλειά, αλλά και τη ζωή σου. Αν είσαι έτοιμος να απογειωθείς επαγγελματικά, η GAMA είναι ο κατάλληλος προορισμός. Ξεφεύγεις από τα ελληνικά όρια και δεδομένα. Μαθαίνεις από τους κορυφαίους. Με ποιό τρόπο στρατολογούν, με ποιό τρόπο διοικούν, πώς είναι η καθημερινότητά τους στο γραφείο. Πώς χτίζουν και διατηρούν την επιθυμητή κουλτούρα. Πώς απογειώνουν τα αστέρια τους, ποιές λύσεις βρίσκουν για τους συνεργάτες με χαμηλή παραγωγή. Μαθαίνες συστήματα marketing και κανονισμούς πωλήσεων. Και όλα αυτά όχι στη θεωρία, όχι στο «περίπου», αλλά συγκεκριμένα και μετρήσιμα. Γυρνώντας από τη GAMA φέρνεις μαζί σου υλικό για δουλειά. Για συναντήσεις με τους Συνεργάτες, με τους Unit Manager, με το προσωπικό. Φέρνεις νέες ιδέες, εφαρμόσιμες, που μπορούν να φανούν χρήσιμες σε όλους, και αυτό είναι το μεγαλείο της GAMA: Προσφέρει σε όλους, ανεξάρτητα απο το ποιά εταιρεία εκπροσωπείς, απο ποιά χώρα είσαι ή τι κουλτούρα έχεις. Η GAMA χωρά όλους τους δημιουργικούς managers και ηγέτες του χώρου μας, όλους εκείνους που θέλουν να είναι πραγματικά χρήσιμοι και σπουδαίοι για τους Συνεργάτες τους. Συναναστρεφόμενος για 3 ημέρες περίπου που διαρκεί το Συνέδριο, με ανθρώπους που κερδίζουν εκατομμύρια και είναι πραγματικοί επιχειρηματίες, έχεις μόνο να κερδίσεις. Παράλληλα, έχεις την ευκαιρία να ακούσεις μοναδικούς ομιλητές, Οικονομολόγους, Κοινωνιολόγους, Πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω οτι σε ένα από τα συνέδρια είχα την ευκαιρία να ακούσω τον Chris Gardner, τον πραγματικό ήρωα της ταινίας «Το Κυνήγι της Ευτυχίας», με τον Will Smith.

Την Παρασκευή, όλοι όσοι βρεθούμε στην εκδήλωση της GAMA Hellas θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ένα δείγμα όλων όσων ανέφερα παραπάνω, ακούγοντας τον Quincy M. Crawford, πραγματικό ηγέτη της αμερικανικής ασφαλιστικής βιομηχανίας, έναν άνθρωπο που μεγαλούργησε βοηθώντας άλλους να φτάσουν στη δική τους κορυφή. Το Συνέδριο στην Αμερική, είναι σχεδόν σε ένα μήνα από τώρα. Προλαβαίνετε ακόμη και σήμερα να κάνετε κράτηση!…

Δημήτρης Γαβαλάκης – Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, μέλος Επιτροπής GAMA Hellas

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα, μέσω του Κλέαρχου Πεφάνιου, τι είναι η GAMA (τους πρώτους μόλις μήνες της προεδρίας στον ΠΣΣΑΣ), θεώρησα ότι ήταν όχι μόνο υποχρέωσή μου, αλλά και μεγάλη πρόκληση, να βρούμε κάθε δυνατό τρόπο στον Σύνδεσμο να μεταφέρουμε τα φώτα της GAMA κοντά στον Έλληνα Συντονιστή. Ξεκινήσαμε, τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΣΑΣ και με την πολύτιμη βοήθεια του Κλέαρχου, την πρώτη μας εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2012, με προσκεκλημένο της GAMA τον Ethan Vorilla. Συνεχίσαμε πέρυσι με τον Phil Richards και φέτος, έχοντας ήδη γίνει πράξη και η GAMA Hellas, συνεχίζουμε με τον Quincy M. Crawford. Ο ΠΣΣΑΣ αποτελεί το όχημα αλλά πιστεύουμε και ουσιαστικό στήριγμα για τη λειτουργία της GΑΜΑ Hellas. Κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου του Συντονιστή, αποτελεί κύριο μέλημά μας. Ο εθελοντισμός, η συλλογικότητα και η συναδελφικότητα, είναι βασικά «συστατικά» του Manager, και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αποδεικνύοντας σε όλους τους Συναδέλφους την αξία του να πλαισιώνουν και να δυναμώνουν τόσο τον ΠΣΣΑΣ όσο και τη Gama Hellas.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *