Skip to content

Μινέττα Ασφαλιστική: Μια διαφορετική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης

Σταθμό εξυπηρέτησης βαρήκοων ή κωφών συνανθρώπων μας εγκατέστησε στα κεντρικά της γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού η Μινέττα Ασφαλιστική

Είναι η μόνη ασφαλιστική εταιρεία που προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία: Στο ισόγειο των κεντρικών της εταιρείας διαμορφώθηκε ειδικός θάλαμος μέσα στον οποίο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί άμεσα μέσω τάμπλετ και βιντεοκλήσης με το Εθνικό Κέντρο Κωφών.

Εκεί υπάρχει επί 24ωρου βάσεως διαθέσιμος διερμηνέας κωφών, ο οποίος λαμβάνει το αίτημα και το μεταφέρει όπου χρειάζεται προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο επισκέπτης.

Το όλο σύστημα βασίζεται στην ψηφιακή εφαρμογή IRIS η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει και πλήκτρο έκκλησης της Άμεσης Δράσης.

Ειδική σήμανση του Εθνικού Κέντρου Κωφών μέσα και έξω από το κτήριο ενημερώνει για την ύπαρξη του θαλάμου, ο οποίος είναι πλήρως προσβάσιμος και από άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η άνω εγκατάσταση εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια της “Εβδομάδας Κοινωνικής Υπευθυνότητας” που για πρώτη φορά διοργάνωσε φέτος η Μινέττα Ασφαλιστική και η οποία περιελάμβανε πλήθος άλλων δράσεων κοινωνικού περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρακολούθησαν ενημερωτικό σεμινάριο της ΜΚΟ «Μπορούμε» (www.boroume.gr) για τον τρόπο που μπορεί κάθε νοικοκυριό και να εξοικονομεί τρόφιμα και να μην πετάει όσα του περισσεύουν.

Στη συνέχεια, ομάδα εθελοντών επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας για να συγκεντρώσει τα τρόφιμα που συνήθως πετούν οι παραγωγοί στο τέλος της ημέρας. Τα τρόφιμα μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής για να δοθούν σε οικογένειες – υπολογίστηκε ότι ισοδυναμούσαν με περίπου 600 μερίδες φαγητού!

Ακόμη, 45 (όσα και τα χρόνια της εταιρείας) λεπτά από κάθε συμβόλαιο που κλείστηκε την συγκεκριμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ άλλες ενέργειες περιελάμβαναν συλλογή σχολικών ειδών για παραπληγικά παιδιά, φιλανθρωπικό bazaar και αιμοδοσία με τη συμμετοχή εργαζομένων και συνεργατών.

Οι ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς – η Μινέττα Ασφαλιστική στηρίζει με δωρεάν ασφαλιστήρια, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ή δωρεές το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη Γραμμή Ζωής Silver Alert, αθλητικούς συλλόγους της επαρχίας και πολλούς άλλους οργανισμούς και φορείς.

Πέρυσι έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά το χρυσό βραβείο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR), για την προσήλωσή της στον τομέα Επιχειρηματικής Ηθικής και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *