Skip to content

Νέα χρονιά, νέα ζωή: 8 τρόποι να περάσετε το 2015 χωρίς να μετανιώσετε για τίποτα

Είναι θέμα επιλογής. Να είστε θετικοί κι ελεύθεροι ή αρνητικοί και φυλακισμένοι του εαυτού σας. Να ζείτε στο παρελθόν ή να ελπίζετε για το παρόν. Όπως είχε πει κάποτε ένας διάσημος αμερικανός συγγραφέας «απ’ όλες τις σκέψεις που κάνει ο άνθρωπος, η χειρότερη είναι «αν είχα κάνει αυτό», «αν είχε γίνει το άλλο»…

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, έχουμε όλοι μια μεγάλη ευκαιρία: Να ξεχάσουμε την περασμένη. Να ξεχάσουμε την ηλικία μας, τη θέση μας, το παρελθόν και το τι έπρεπε να είχε γίνει ή το τι μπορούσαμε να είχαμε κάνει μέχρι σήμερα.

Οι σκέψεις αυτές, είναι η συνταγή της δυστυχίας.

Σήμερα, είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας. Ας τολμήσουμε να είμαστε θετικοί, ας τολμήσουμε να ζούμε στο τώρα, χωρίς ενοχές για το «τι έπρεπε» και με πίστη στο «τι μπορεί» να γίνει.

Έτσι ώστε στο τέλος της, να μην έχουμε ούτε να δικαιολογηθούμε, ούτε να εξηγήσουμε, ούτε να μετανιώσουμε για τίποτα.

Γίνετε οι αρχηγοί του ταξιδιού σας. Ο κόσμος είναι γεμάτος απο ικανούς ανθρώπους που δεν κυνηγούν τα όνειρά τους γιατί αφήνουν το φόβο ή τους άλλους, να τους σταματήσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατάνε πριν καν προσπαθήσουν και αφήνουν το ρυάκι της ζωής να τους πάει όπου θέλει. Επιλέξτε να αντισταθείτε στο ρεύμα. Επιλέξτε να είστε πιο δυνατοί και να κολυμπήσετε κόντρα όταν χρειαστεί. Επιλέξτε να κάνετε τα πράγματα που σας συγκινούν. Αφήστε τους άλλους να ζουν μικρές ζωές. Αφήστε τους άλλους να τσακώνονται για μικρά πράγματα. Αφήστε τους άλλους να κλαίνε για μικρές πληγές. Αφήστε τους άλλους να αφήνουν το μέλλον τους στη τύχη. Μην αφήνετε τον εαυτό σας…

Δράστε και χωρίς να το πιστεύετε. Μερικές φορές, αυτά που δεν θέλουμε ή δεν πιστεύουμε είναι ακριβώς αυτά που χρειαζόμαστε. Μερικές φορές αυτό που φοβόμαστε περισσότερο να κάνουμε είναι ακριβώς αυτό που θα μας απογειώσει και θα μας απελευθερώσει. Μερικά από τα πιο απίστευτα κεφάλαια στη ζωή μας δεν έχουν ωραίο τίτλο παρά μόνο στο φινάλε…!

Μην το σκέφτεστε και μην το «μελετάτε». Κάντε το! Η γνώση, σε συνδυασμό με τον στόχο και τη δράση οργανώνει την εκπλήρωση σχεδόν κάθε επιθυμίας. Ωστόσο πάρα πολλοί χάνουν το τελευταίο σκαλοπάτι: Τη Δράση. Θυμηθείτε λοιπόν. Η απόκτηση γνώσης δεν σημαίνει ότι βελτιώνεστε ούτε ότι αναπτύσσεστε. Η βελτίωση και η ανάπτυξη συμβαίνει όταν αυτά που ξέρουμε αλλάζουν τα όσα κάνουμε κάθε μέρα. Η γνώση χωρίς δράση δεν έχει νόημα.

Μείνετε συνεπείς στους στόχους σας. Είστε διατεθειμένοι να περάσετε κάποια χρόνια κάνοντας ο,τι δεν κάνει ο περισσότερος κόσμος, για να μπορέσετε μετά να ζήσετε όπως δεν μπορεί να ζήσει ο περισσότερος κόσμος; Σκεφτείτε το για ένα λεπτό. Αν θέλετε τα οφέλη από κάτι, πρέπει να θέλετε και το κόστος. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, θέλουν το όφελος χωρίς το κόστος. Τη λάμψη χωρίς το γυάλισμα. Αυτό όμως είναι τεμπελιά. Και η τεμπελιά δεν έχει ανταμοιβή. Η προσπάθεια έχει. Ο χρόνος και η ενέργεια που επενδύετε σε επικεντρωμένη προσπάθεια δεν χάνεται ποτέ. Θυμηθείτε λοιπόν: Να περιμένετε να νικήσετε χωρίς προετοιμασία και σκληρή δουλειά είναι αλαζονεία. Να περιμένετε να νικήσετε επειδή προετοιμαστήκατε και δουλέψατε σκληρά είναι αυτοπεποίθηση. Και αυτή χρειάζεται να έχετε για να πετύχετε.

Να σκέφτεστε ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σας τρομάζει λιγάκι ο στόχος σας, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο. Γιατί αν δεν είναι πρόκληση για εσάς, δεν πρόκειται να σας αλλάξει τις συνήθειες ή την προσωπικότητα. Η πρόοδος και η ανάπτυξη όμως, έρχεται μόνο με την αλλαγή. Για αυτό όταν ένας στόχος σας φαίνεται πολύ μεγάλος ή πολύ δύσκολος, απλά κάντε την αρχή. Ξεκινήστε να το κάνετε, ζοριστείτε για λίγο και γρήγορα θα δείτε ότι ξαφνικά δεν θα σας μοιάζει και τόσο ακατόρθωτος ή δύσκολος. Βήμα βήμα, μπορείτε να κάνετε τα πάντα – αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την πιστέψετε.

Αντιμετωπίστε τη ζωή με τη δύναμη της θετικότητας. Το να μιλά κανείς συνέχεια για τα προβλήματά του μπορεί να καταντήσει εθισμός – και είναι ανθυγιεινή συνήθεια. Σπάστε αυτή τη συνήθεια και μιλήστε για τις χαρές, τις νίκες και τις ευλογίες που συμβαίνουν στη ζωή σας. Φανταστείτε ότι τα προβλήματα δεν σας είναι πρόβλημα πια. Φανταστείτε ότι όσα σας φαίνονται απελπιστικά γύρω σας δεν σας απελπίζουν πια. Φανταστείτε μια μέρα που οι περιοριστικές σκέψεις, δεν σας περιορίζουν πια! Φανταστείτε ότι τα παλιά εμπόδια δεν σας κρατάνε πλέον πίσω. Και αναλογιστείτε το εξής: Η ζωή σας, είναι όπως είναι όχι απ’ αυτά που συμβαίνουν, αλλά από το πως εσείς τα αντιμετωπίζετε. Αν φανταστείτε ότι αυτά που θεωρείτε προβλήματα δεν είναι καθόλου… πρόβλημα, έτσι θα γίνει! Αν μπορείτε στα αλήθεια να αισθανθείτε ότι τα εμπόδια δεν μπορούν να σας κρατήσουν πίσω, δεν θα σας κρατήσουν.

Αποδεχτείτε τη δουλειά σας και μην δυσανασχετείτε με αυτήν. Αντί να δυσανασχετείτε με αυτό που έχετε να κάνετε, απλά κάντε το. Μεταμορφώστε την ενέργεια της δυσαρέσκειας στην ικανοποίηση του κατορθώματος. Όταν επιλέξετε να αγαπήσετε αυτό που κάνετε, θα μπορέσετε να κάνετε περισσότερο αυτό που αγαπάτε. Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ζει κανείς. Σε αυτή εδώ τη στιγμή βρίσκονται όλα όσα είστε και όλα όσα χρειάζεστε. Δώστε θετική αξία στην κάθε στιγμή σας, αντί να σκέφτεστε συνεχώς τι θα ήταν καλύτερο, ή τι θα σας άρεσε περισσότερο.

Πείτε “αντίο” για να μπορέσετε να πείτε “καλώς ήρθες”. Στη ζωή, τα «αντίο» είναι δώρο. Είναι ευλογία. Όταν άνθρωποι φεύγουν μακριά σας ή ευκαιρίες σας κλείνουν την πόρτα, δεν χρειάζεται να μοιρολογείτε ή να προσεύχεστε να έρθουν πίσω. Πάρτε το ως ένδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι ή αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι μέρος του σχεδίου για το επόμενο βήμα στη ζωή σας. Είναι ένδειξη ότι η προσωπική σας ανάπτυξη απαιτεί κάτι διαφορετικό και κάτι περισσότερο. Η ζωή συμβαίνει όταν της δίνεις το χώρο να συμβεί. Αγκαλιάστε λοιπόν τα «αντίο» σας. Κάθε ένα από αυτά δίνει χώρο για ένα «καλως ήρθες».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *