Skip to content

Νέοι Άνθρωποι – Νέες προκλήσεις για κορυφαίες Ασφαλιστικές

Ευρείες ανακατατάξεις και μετακινήσεις στελεχών σε κορυφαίο επίπεδο θα απασχολήσουν την αγορά τον φετινό χειμώνα

Την προηγούμενη εβδομάδα δύο μεγάλες και σημαντικές εταιρείες ανακοίνωσαν την τοποθέτηση νέων προσώπων στην -νευραλγική- θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων: Η ΝΝ ανακοίνωσε την απρόσμενη έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Σωτηράκο, ο οποίος κατείχε την ίδια θέση στην Generali και αντίστοιχα η Groupama, την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Σεμερτζόγλου, ο οποίος προερχόταν από την Eurolife.

Την ίδια στιγμή στην Εθνική Ασφαλιστική ο κ. Μιχάλης Τάτσης, μέχρι πρότινος υπεύθυνος πρακτορειακού δικτύου ανέλαβε και την ευθύνη του Agency.

Ειδικά για την ΝΝ, η συνολική πλέον αλλαγή σε επίπεδο ηγεσίας, τόσο σε επίπεδο Διευθύνοντος Συμβούλου με την κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου όσο και σε επίπεδο δομής πωλήσεων (θυμίζουμε τις τοποθετήσεις των κ.κ.  Κων. Κουγιουμουτζή ως Γενικό Τεχνικό Διευθυντή Υγείας και Αν. Οικονόμου, ως Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού) προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την περαιτέρω στρατηγική της πορεία.

Όχι μόνο λόγω του μεγέθους της στον κλάδο ζωής και του μεγέθους της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά γιατί σταδιακά τα τελευταία ένα με δύο χρόνια, είχε δείξει καθαρά την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί πολυκαναλικά, στηριζόμενη δηλαδή και σε direct πωλήσεις και παραδοσιακά στο agency αλλά και κάνοντας κάποια αναγνωριστικά βήματα (που τελικά δεν ολοκληρώθηκαν) προς το ανεξάρτητο δίκτυο (brokerage).

Με ενδιαφέρον αναμένονται λοιπόν οι εξελίξεις αν η στρατηγική συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση – η ΝΝ άλλωστε είναι μόλις η δεύτερη εταιρεία που ενώ παραδοσιακά στηριζόταν στο agency, προσπάθησε να αναπτυχθεί σε  άλλα δίκτυα. Η πρώτη ως γνωστόν είναι η Interamerican η οποία στο παρελθόν δέχθηκε σκληρότατη κριτική για αυτή της την επιλογή.

Ενδιαφέρον έχει φυσικά και η πορεία που θα τραβήξει η Groupama μιας και η αλλαγή ηγεσίας σε επίπεδο CEO σηματοδοτείται από τα πρώτα κιόλας βήματα με περισσότερες κινήσεις εξωστρέφειας και δυναμικότερης παρουσίας στην αγορά – πρόκειται σίγουρα για μια εταιρεία που πολλά έχει να κάνει με βάση το όνομά της και το μέγεθός της.

Οι μετακινήσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ αφού υπάρχουν ακόμη δύο εξίσου μεγάλες εταιρείες στις οποίες χηρεύει η θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων. Ο νέος CEO της Interamerican κ. Γιάννης Καντώρος σίγουρα θα καλύψει σύντομα τη θέση που ο ίδιος κατείχε μέχρι την Παρασκευή ώστε να χαράξει τη δική του νέα στρατηγική. Από την άλλη η Generali, που σίγουρα θα βρέθηκε σε δύσκολη θέση, θα πρέπει ξαφνικά να αναζητήσει νέο πρόσωπο μετά την μετακίνηση του κ. Σωτηράκου στην ΝΝ.

Οι εταιρείες δεν είναι φυσικά, μόνο κεφάλαια και μέτοχοι. Οι εταιρείες είναι άνθρωποι και στρατηγικές και σίγουρα η θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων σε κάθε ασφαλιστική είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί σε συννενόηση πάντα με την Διοίκηση και τους Μετόχους, καθορίζει τη στρατηγική αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκφράζεται.

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται με ενδιαφέρον.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *