Skip to content

Eurolife: “Χτυπά” στον παλμό της εποχής

Λανσάροντας το πρώτο προϊόν στην Ελλάδα που συνδυάζει την ασφάλιση υγείας με τη φυσική άσκηση (Walk to Win), η Eurolife ERB φαίνεται ότι ακολουθεί στενά τα πρότυπα της εποχής (στη συγκεκριμένη περίπτωση την υγιεινή ζωή και το wellness) και τα παντρεύει επιτυχημένα με τις ασφαλιστικές της υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται τώρα σε επαφές με την ingred.io, start up εταιρεία που έχει φέρει στην Ελλάδα μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά: τη δυνατότητα να “σκανάρει”  το τηλέφωνο τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων και να μετρά την (τυχόν) τοξικότητα των συστατικών τους! 

Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός
kosmas@underwriter.gr

Δεν έχει κλείσει χρόνο στην αγορά η εφαρμογή της Eurolife για κινητά “Walk to Win” (μειώνει ασφάλιστρο ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα περπατήματος καλύπτει ο ασφαλισμένος ) και η εταιρεία συνεχίζει να προγραμματίζει εκπλήξεις.

Όπως όλα δείχνουν η Eurolife ERB θα δημιουργήσει συνέργιες με τη βραβευμένη ελληνική εφαρμογή «ingred.io», η οποία “αποκαλύπτει” τα τοξικά συστατικά στις ετικέτες τροφίμων, ποτών και καλλυντικών!

Το μόνο που κάνει ο καταναλωτής είναι να φωτογραφίζει με το κινητό του τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία. Η εφαρμογή στην συνέχεια τα ελέγχει για τυχόν αλλεργιογόνες ουσίες, τοξικότητα, καρκινογόνες ουσίες και πιθανότητες πρόκλησης ερεθισμών και στέλνει το αποτέλεσμα, στον χρήστη.

Βεβαίως, όλοι είμαστε υποψιασμένοι για τα επικίνδυνα συστατικά που μπορεί να περιέχουν πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Επεξεργασμένα κρέατα, δηλαδή τα κλασσικά αλλαντικά του εμπορίου, οδοντόκρεμες με διοξείδιο του τιτανίου και φυσικά το τσιγάρο είναι μερικά μόνο από τα «μελανά» σημεία του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Με εγκράτεια η κατανάλωση της γαλοπούλας

Ακόμα και η συσκευασμένη γαλοπούλα που θεωρητικά οι περισσότεροι από εμάς την εντάσσουμε στη διατροφή μας ως υγιεινή επιλογή, εμπεριέχει νιτρικά ή νιτρώδη άλατα (Ε250, Ε251), ουσίες αποδεδειγμένα καρκινογόνες σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα νιτρικά άλατα βρίσκονται σε όλα τα αλλαντικά. Φυσικά, δεν κινδυνεύουμε τρώγοντας μία ή δύο φορές, αλλά η μακροχρόνια συνήθεια σε βάθος δεκαετίας, αυξάνει την επικινδυνότητα.

Σύμφωνα με μελέτες, τα «εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα» στη διατροφή, σχετίζονται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The British Medical Journal (BMJ) «μια αύξηση της τάξεως του 10% στην ποσότητα των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφών στη διατροφή μας έχει συσχετιστεί με μια σημαντική αύξηση μεγαλύτερη του 10% στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου».

Το θέμα εδώ δεν είναι βεβαίως να μην βάζει κανείς ποτέ αλλαντικά στο στόμα του – άλλωστε και αυτό να γίνει, σύντομα θα βγει μια άλλη μελέτη που να καταδικάζει κάποια άλλη τροφή – αλλά να αποφεύγει την υπερκατανάλωση. Για να γίνει αυτό είναι προϋπόθεση να ξέρει τι τρώει και εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η καινούργια εφαρμογή, που είναι σίγουρο ότι σε πολύ λίγο διάστημα, θα χρησιμοποιείται ευρέως! 

[box]Περπάτησε για να κερδίσεις

Κατεβάζοντας το app «Walk to Win» μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τα βήματα που κάνει κάθε μέρα. Στόχος του είναι να πετύχει 8.000 βήματα την ημέρα ή 240.000 βήματα κάθε μήνα. Αν πετύχει το μηνιαίο στόχο 10 από τους 12 μήνες του ασφαλιστικού έτους, η Eurolife ERB επιστρέφει 25 ευρώ.

Μέσα από την εφαρμογή «Walk to Win» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και διάφορες άλλες επιβραβεύσεις ανάλογα με τις επιδόσεις του, όπως δώρα και εκπτωτικά κουπόνια εκτός φυσικά από τα μειωμένα ασφάλιστρα. [/box]

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *