Skip to content

Νεαροί Έλληνες: οι περισσότεροι αγχωμένοι στο δυτικό κόσμο;

Παρά τα εκτενή και συνεχή ρεπορτάζ για τα “κορωνοπάρτι” της “ανεύθυνης ελληνικής νεολαίας” η οποία προτιμά να…διασπείρει τον ιό παρά να στερηθεί κι άλλο τη διασκέδασή της, διεθνής έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην οποία ανήκουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, καταδεικνύει ότι  η ελληνική νεολαία ανησυχεί και αγχώνεται με την παρούσα κατάσταση περισσότερο από όλες!

Aνήσυχοι για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση τη δική τους και της οικογενείας τους, είναι οι νέοι ετών 18-29 στην Ελλάδα, μάλιστα περισσότερο απο άλλους ευρωπαίους στην ηλικία τους. Αυτό καταδεικνύει έρευνα του ΟΟΣΑ στην οποία φαίνεται ότι μετά τους έλληνες νέους, περισσότερο αγχωμένοι είναι οι…Κορεάτες νέοι και μετά οι Ισπανοί. Στο τέλος της σχετικής λίστας, αυτοί που ανησυχούν λιγότερο είναι οι υπήκοοι αυτής που έχει χαρακτηριστεί ως η ” χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του πλανήτη”, δηλαδή οι Δανοί:

oosa-oi-neoi-stin-ellada-anisychoyn-oti-den-tha-ta-vgaloyn-pera0

 Οι νέοι επηρεάστηκαν περισσότερο απο κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα από τον COVID, και συναισθηματικά αλλά και πρακτικά υποστηρίζει ο έγκριτος οργανισμός στην ετήσια έκθεσή του με τίτλο “ΟΟΣΑ-Οι Μεγαλύτεροι Κίνδυνοι 2020”.

Στο σύνολο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ περίπου δύο στους τρεις νέους (63%) δηλώνουν προβληματισμένοι για το πώς θα πληρώνουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους τους λογαριασμούς τους και τι θα γίνει αν κάποιος απο όλους χάσει τη δουλειά τους. Στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν πήρε αρκετά μέτρα για να διασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια όταν ξέσπασε η πανδημία. Μάλιστα σε ποσοστό 60% ανέφεραν αναστολή, δυσλειτουργία ή απώλεια εργασίας λόγω COVID.

Τέλος, 1 στους 2 ανέφεραν προβλήματα ψυχικής υγείας. Το ποσοστό των νέων στην Ελλάδα στην κατηγορία αυτή ξεπερνά το 50% με την χώρα μας να κατέχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ μετά την Χιλή.

oosa-oi-neoi-stin-ellada-anisychoyn-oti-den-tha-ta-vgaloyn-pera3

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *