Skip to content

“Νοιάζομαι για το παιδί μου”: Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας

Υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas.

Δείτε εδώ το video του προγράμματος

Η NN Hellas, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, αλλά και ενσυναίσθηση απέναντι στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία «Νοιάζομαι για το παιδί μου», που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis.  

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση, να ενδυναμώσει το ρόλο των γονέων, των κηδεμόνων, αλλά και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δυσκολιών και προβλημάτων ψυχικής υγείας, που δημιουργούνται καθημερινά στην επαφή και τη σχέση τους με τα παιδιά.

Μετά την μεγάλη απήχηση του πρώτου κύκλου το 2022, με την συμμετοχή να ξεπερνά τους 900 γονείς, κηδεμόνες και ηλικιωμένα μέλη οικογενειών, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με την προσθήκη τριών ακόμη ενοτήτων. Έτσι, οι οκτώ βασικοί θεματικοί πυλώνες το 2023 διαμορφώνονται ως εξής: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Εξαρτήσεις, Εκφοβισμός, Αυτοεκτίμηση & Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Διαγενεακές Σχέσεις & Ψυχική Υγεία, Οριοθέτηση, Αντιμετώπιση Απώλειας και Στάδια Ανάπτυξης και Διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα Όρια Σώματος.

Ο νέος κύκλος διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων ξεκινά στις 30 Μαρτίου και οι πρώτες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρεται παρακάτω. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα https://www.prolepsis.gr/gr/programs.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρώτο webinar, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ.

30/03/2023: Webinar με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα

06/04/2023: Workshop με θέμα την Ψυχική Ανθεκτικότητα

26/04/2023: Webinar με θέμα τα Social Media

03/05/2023: Workshop με θέμα τα Social Media

10/05/2023: Webinar με θέμα τον Εκφοβισμό

17/05/2023: Workshop με θέμα τον Εκφοβισμό

24/05/2023: Webinar με θέμα τις Διαγενεακές Σχέσεις

31/05/2023: Workshop με θέμα τις Διαγενεακές Σχέσεις

07/06/2023: Webinar με θέμα τις Εξαρτήσεις

14/06/2023: Workshop με θέμα τις Εξαρτήσεις

Οι ημερομηνίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν στις τρεις νέες θεματικές ενότητες θα ανακοινωθούν μετά το καλοκαίρι.

1 Comment

  1. Avatar

    Ενδιαφέρον πρόγραμμα!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *