Skip to content

Νομική Προστασία: η ενημέρωση θα φέρει την ανάπτυξη

Εμμανουήλ Κάλλης, CEO της D.A.S. Hellas: Ζητούμενό μας, κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση να διαθέτει Νομική Προστασία

Οδεύοντας προς την 6η δεκαετία παρουσίας στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, η D.A.S. Hellas εξακολουθεί να μεταλλάσσεται, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις των εποχών για ψηφιοποίηση και καινοτομίες. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στο Underwriter.gr ο κ. Εμμανουήλ Κάλλης, τονίζοντας πως στους στόχους  της επιχείρησης είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας ως αποτελεσματικές τις δράσεις του κλάδου για αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης, σημειώνει πως το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον δε βοηθά στο να εισπράξει στο ακέραιο η αγορά την αύξηση αυτή.

Συνέντευξη στον Κοσμά Ζακυνθινό
kosmas@underwriter.gr

Κύριε Κάλλη, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που έχετε αναλάβει τα ηνία της D.A.S. Hellas. Τι έχει αλλάξει στη στρατηγική της στο διάστημα αυτό και ποια η προσωπική σας «υπογραφή» στην ανάπτυξη της επιχείρησης;

Η φιλοσοφία της εταιρείας ως προς την ανάπτυξη εστιάζει πρώτα απ’ όλα στη στη συνεχή εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ώστε ο καθένας τους να έχει πλήρη γνώση των προϊόντων και των δυνατοτήτων που αυτά προσφέρουν και κατά συνέπεια, να ενημερώνει σωστά τους πελάτες του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Νομική Προστασία να γίνει περισσότερο γνωστή ως κλάδος, καθώς επίσης και να γίνουν γνωστές οι ανάγκες που μπορεί να καλύψει.

Τα συμβόλαια Νομικής Προστασίας παρέχουν εξαιρετικές λύσεις για όλους, όποια ιδιότητα και αν έχουν ως ιδιώτες, οικογενειάρχες, υπάλληλοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα των οποίων η λύση, εφόσον απαιτεί την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, είναι εξαιρετικά δαπανηρή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να απεμπολούν έννομα συμφέροντά τους, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα νομικά και δικαστικά έξοδα.

Η προσπάθεια αυτή της εκπαίδευσης των συνεργατών και κατ’ επέκταση των πολιτών θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα ελεύθερης και ανέξοδης πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους.

Σχεδόν 50 χρόνια D.A.S. Hellas στην εγχώρια αγορά. Σε έναν σύντομο απολογισμό θεωρείτε πως έχουν επιτευχθεί οι στόχοι της εταιρείας στο διάστημα αυτό; Ποιες οι προβλέψεις σας για το σύνολο της φετινής χρονιάς όσον αφορά την εταιρεία, αλλά και τα σχέδια για την επόμενη χρονιά;

Σε ένα μεγάλο ποσοστό οι στόχοι που κατά καιρούς θέτουμε έχουν πραγματοποιηθεί. Πάντα όμως υπάρχουν στόχοι που αφορούν το μέλλον και για τους οποίους συνεχίζουμε σταθερά και με συνέπεια να εργαζόμαστε. Ας μην ξεχνάμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Το 2017 υπήρξε μία καθαρή αύξηση και τη φετινή χρονιά η εταιρεία μας παρουσιάζει μία αντίστοιχη σταθερή αύξηση σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Είναι γνωστό ότι η D.A.S. Hellas κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της Νομικής Προστασίας. Στόχος μας είναι η διατήρηση αυτής της πρωτιάς και επιπλέον η αύξηση του μεριδίου αγοράς που κατέχουμε, το οποίο σήμερα είναι μεγαλύτερο από 23%.

Το ζητούμενο για εμάς είναι κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση να διαθέτει ένα συμβόλαιο Νομικής Προστασίας. Γι΄ αυτό και η δική μας προσπάθεια είναι να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα αυτή την ανάλογη τάση, κάτι που ισχύει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.

 Από το σύνολο του χαρτοφυλακίου της D.A.S., σε ποιους τομείς υπάρχει καταγεγραμμένα η μεγαλύτερη εμπορική ζήτηση και πού θεωρείτε πως πρέπει να επενδύσει η εταιρεία για την ανάπτυξή της;

Η D.A.S. Hellas δημιουργεί προϊόντα Νομικής Προστασίας που έρχονται να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερο βάρος και στη χαμηλή κοστολόγησή τους, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσιτά για όλους.

Τα προγράμματα που έχουν σημειώσει μεγαλύτερη εμπορική ζήτηση είναι η Οικογενειακή και η Επαγγελματική Ν.Π. διότι αυτά τα προγράμματα προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία καλύψεων και επιλογών που αφορούν την καθημερινότητα οποιουδήποτε πολίτη ή επιχειρηματία.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι ακριβή, η δε ανάγκη διαφύλαξης των καθημερινών έννομων συμφερόντων και αναγκών του πολίτη, αυξήθηκε και λόγω της οικονομικής κρίσης. Με βάση τα δεδομένα αυτά εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να γνωρίσουν οι καταναλωτές τις δυνατότητες που τους παρέχονται μέσα και από άλλα προγράμματα Ν.Π. και να τους “πείσουμε” για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά τους. Αν αυτό γίνεται σταθερά τότε θα υφίσταται και σταθερή ανάπτυξη.

Η διείσδυση των νέων τεχνολογιών καθίσταται αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, πλήθος ασφαλιστικών εταιρειών καινοτομούν σε αυτό το πεδίο, με υπηρεσίες και διασυνδέσεις νέας γενιάς για την καλύτερη εμπειρία και εξυπηρέτηση των πελατών. Τι σχεδιάζει η D.A.S. Hellas;

Οι νέες τεχνολογίες τα τελευταία χρόνια έχουν σίγουρα αναδιαμορφώσει τις ανάγκες και την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών.

Αφουγκραζόμενοι λοιπόν, τα σημεία των καιρών έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας.

Συγκεκριμένα, όλο το ενημερωτικό υλικό που αφορά τα προγράμματα Νομικής Προστασίας που διαθέτουμε, η διαχείριση των αιτήσεων ασφάλισης καθώς και των συμβολαίων, γίνονται με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Επιπλέον όλοι οι σύγχρονοι τρόποι εξόφλησης των ασφαλίστρων παρέχονται από την εταιρεία μας και είναι ήδη στη διάθεση των ασφαλισμένων μας.

Παρόλα αυτά συνεχώς αναζητούμε επιπλέον διευκολύνσεις που παρέχονται μέσα από την τεχνολογία και στο βαθμό που αντιλαμβανόμαστε ότι βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, τις υλοποιούμε.

Οδεύοντας προς το τέλος της φετινής χρονιάς, ποιες οι εκτιμήσεις σας για την ελληνική αγορά; Προωθητικές ενέργειες και δράσεις του κλάδου πώς επέδρασαν στην ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων;

Το οικονομικό περιβάλλον, το οποίο παραμένει αρνητικό, δε βοηθά στο να εισπράξει στο ακέραιο η ασφαλιστική αγορά την ενδεχόμενη αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης των πολιτών. Θεωρώ ότι αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης υφίσταται, με μικρά όμως βήματα και σε αυτό συντελούν όχι μόνον οι προωθητικές ενέργειες και δράσεις του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά και η αύξηση της συχνότητας των φυσικών καταστροφών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την καλύτερη πληροφόρηση που έχουν σήμερα όλοι οι πολίτες.

(Κεντρική φωτό: Εμμανουήλ Κάλλης, CEO της D.A.S. Hellas)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *